"Busquem uns ulls desconeguts i mirar-los amb pausa, aturar per una estona el soroll del món i tancar els ulls fins que sigui la ment qui generi món". Són paraules de l´escriptora i periodista cultural Cristina Masanés al voltant de la iniciativa artística que ha unit creadors de l´Empordà amb d´altres de Santillana del Mar per gestar la singular i plural exposició 'Ver(se) Veure(´s)' que s´ha pogut admirar, aquestes darreres setmanes i fins aquest diumenge passat, al Museu de l´Empordà i a la galeria Ventós de Figueres.

La mostra, que primer es va inaugurar a Santillana i després, en un format més petit, a casa nostra, ha esdevingut una bona plataforma perquè les portes s´obrin per a molts artistes fora de les fronteres empordaneses i per establir interaccions entre diferents maneres de fer. Els creadors de l´Empordà seleccionats són Adrià Ciurana; Elena Font Rodà; Enric Bardera; Lisa Bos; Miquel Duran i Mònica Campdepadrós.

Ells, juntament amb els artistes de Santillana -Cesar Poyatos, Majo G. Polanco, Puchi Incera, Robertro Orallo, Tamara García i Zaira Rasillo-, creen una mirada molt plural i, en alguns casos, arriscada a l´entorn del sentit de la visió. Com diu Masanés, en el catàleg de la mostra, "ha suposat el repte d´un procés de treball concentrat en una zona comuna, un lloc prèviament acotat, el de la mirada". Cadascun d´ells s´hi ha aproximat amb punts de vista i tècniques diferents. De fet, Masanés va fer un taller fa uns dies dirigit a persones amb dificultats visuals. En aquest cas, el sentit del tacte va ser primordial. També, Mònica Campdepadrós en va organitzar dos més dirigits a nens d'entre 6 i 12 anys amb la idea d'observar-se a sí mateixos d'una manera diferent.