Obra mestra de joventut

'El llac de Vilabertran' de Dalí no obté comprador a subhasta

És una peça que l'artista empordanès va pintar el 1919, quan només tenia 15 anys

10.11.2015 | 22:43
'El llac de Vilabertran' de Dalí no obté comprador a subhasta

El quadre de Salvador Dalí 'El llac de Vilabertran' no ha tingut comprador aquest dimarts, 10 de novembre, al vespre, a la sala de subhastes madrilenya Fernando Durán. La peça, que va ser propietat de la germana del pintor i que ha romàs durant dècades en una col·lecció particular espanyola, tenia un preu de sortida de 250.000 euros.

Aquesta obra, un llenç de 68,5 centímetres per 47,5 centímetres inclòs al catàleg raonat de la Fundació Gala-Dalí amb el número 42, que ha sortit a subhasta per primera vegada, és una pintura que l'artista de Figueres va pintar el 1919, és a dir quan només tenia 15 anys.

Fonts de la sala de Fernando Durán han informat que la casa de subhastes s'encarregarà demà de vendre, al mateix preu de 250.000 euros, el quadre dalinià.

Segons explica la sala de subhastes, Dalí, mort el 1989, va realitzar aquest «magnífic quadre» sota la influència d'artistes postimpressionistes com Pierre Bonnard i referències cromàtiques i espacials característiques de la pintura modernista catalana «i la pinzellada de Joaquín Mir i Santiago Rusiñol».

Segons explica Ian Gibson al seu llibre 'Dalí jove, Dalí genial', en aquesta pintura es plasma l'amor de l'artista per Vilabertran, el poble als afores de Figueres al qual, de nen, havia anat sovint d'excursió amb els seus pares i al petit «llac» que era lloc predilecte «dels enamorats».

«Anys més tard -diu l'escriptor- Dalí va ambientar aquí una de les escenes de la seva projectada pel·lícula 'El carretó de carn', i fins i tot, ja ric, va intentar comprar, en va, el «llac» i els seus voltants (...) Avui, gairebé ofegat per la vegetació, es troba ocult rere d'un reixat infranquejable, més jungla que un racó del paradís perdut» del pintor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema