La CUP de Figueres lamenta la censura del Govern figuerenc a una obra que forma part del Festival Ingràvid. La formació de l'esquerra independentista a través de la seva regidora Natàlia Sànchez, demana al Govern que rectifiqui la seva decisió i permeti que el proper divendres es presenti l'obra tal i com estava previst.

En aquest sentit, consideren que és inacceptable que en ple segle XXI les institucions encara pretenguin instrumentalitzar la cultura. Natàlia Sànchez assegura que no es demana al Govern que "entengui l'obra, sinó que la respecti". Així mateix, afirma que la suma de l'espai públic i la cultura té un gran valor per suscitar la reflexió de la ciutadania.

El treball artístic que estava previst exposar a la Rambla de Figueres pretenia segons els seus autors agitar la reflexió sobre el que va representar i representa el franquisme com és la repressió i la censura durant la dictadura i es qüestiona la vigència actual d'aquesta ideologia.

En aquest sentit, la CUP considera grotesc que un govern amb la mateixa alcaldessa que encara no fa un any va condemnar l'atac feixista i intent de censura que es va perpetrar a la galeria d'art Dolors Ventós, ara sigui l'alcaldessa que pretengui posar límits a l'expressió cultural que vol fer reflexionar sobre això mateix.

Ideologies oscil·latòries from ingravid on Vimeo.

Compromís d'Esquerres per Figueres, per la seva part, també ha denunciat la censura que l'Ajuntament de Figueres ha aplicat a l'obra "Ideologies oscil.latòries", "Des de Compromís entenem que la censura no ha de formar part de les pràctiques habituals i, a més, entenem que aquesta obra pretenia criticar el feixisme latent a la societat", ha afirmat Xavier Monfort, regidor de Compromís d'Esquerres per Figueres. A més, Monfort ha instat el govern de Figueres a rectificar "perquè la llibertat creativa i d'expressió ha de ser un exponent de la cultura, i sacsejar les consciències també en forma part".