L'escriptora i dramaturga Ana Diosdado ha mort avui als 77 anys després de patir una parada cardiorespiratòria durant la reunió de la junta directiva de la Societat General d'Autors en què estava participant, han informat a Efe fonts de la SGAE.

Diosdado ha patit un desmai durant la junta directiva de la SGAE, on ha estat atesa pel metge de l'entitat i on han acudit els dispositius d'emergència del SAMUR, que no han pogut fer res per salvar la vida.

Ana Diosdado, actriu, escriptora, directora i dramaturga, es deia Ana Isabel Álavarez-Diosdado Gisbert i va néixer el 21 de maig de 1938 a Buenos Aires, on estaven de gira seus pares, també actors.

La dramaturga va ser la primera dona a presidir la SGAE. En 2013 li va ser diagnosticada una leucèmia crònica i un any després, va patir un vessament cerebral. Entre les seves obres més simbòliques destaquen el seu primer títol "Oblida els tambors", de 1970, premi Mayte de Teatre i Fòrum Teatral.

També a la gran pantalla va tenir una gran repercussió la seva sèrie "Anillos de oro" (1983), escrita per ella mateixa i que va protagonitzar al costat d'Imanol Arias, el 1983.

Ana Diosdado, que ha mort avui a Madrid als 77 anys, va debutar com a actriu als quatre anys en l'obra lorquiana "Mariana Pineda" i amb la gran intèrpret Margarida Xirgu, de qui era fillola. Va estudiar al Liceu Francès i va començar Filosofia i Lletres a la Universitat Complutense de Madrid, carrera que va deixar per l'escriptura.