La Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona impulsa el primer Congrés internacional sobre literatura i corrents territorials: La construcció literària del territori, el qual té com a eix vertebrador la representació literària de les terres de Girona, prestant especial atenció als casos de la Costa Brava i de l'Empordà.

Es vol mostrar com aquestes dues zones, tot i compartir un mateix segment geogràfic, han adquirit una simbologia pròpia significativament diferent. La literatura i les arts de principis del s.XX van començar a projectar unes imatges de la Costa Brava i l'Empordà que s'han acabat instal·lant en l'imaginari col·lectiu actual. L'estudi dels processos de patrimonialització literària a què van ser sotmesos aquests dos indrets poden extrapolar-se a altres espais geogràfics; i les teories sobre el literary heritage, una de les branques de coneixement que actualment gaudeix de més interès acadèmic a Europa, són útils per explicar la formació de la construcció literària del territori i les seves implicacions en la història de la literatura.

El congrés es farà els dies 8 i 9 d'octubre a la sala de Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona i comptarà amb les ponències de diversos experts en patrimoni literari i territorial, d'entre els quals destaquen Bertrand Lévy (Université de Genève) i Bertrand Westphal (Université de Limoges).

Per tal de formalitzar la inscripció cal enviar un correu electrònic a l'adreça del congrés patrimoni.literari@udg.edu amb les dades personals i el centre d'adscripció (formació o laboral). El preu és de 30 € (pels estudiants de grau, màster o doctorat de la UdG, 15 €). Per a més informació i consulta del programa del congrés: www.udg.edu/patrimoniliterari2015.