L´Arxiu Comarcal de l´Alt Empordà (ACAE) organitza, per al proper 23 d´octubre, un taller de tres hores que ofereix unes primeres pautes d´organització de les fotografies que es guarden als arxius familiars, així com les condicions òptimes per conservar els fons fotogràfics familiars.

Els principals continguts del tallers són els següents: les col·leccions de fotografies familiars, com arxivar-les nostres, els mitjans de preservació i conservació, com podem classificar i ordenar les fotografies i com documentar les imatges de la col·lecció personal.

El taller s´ha programat per al divendres dia 23 d´octubre, de 17 a 20 hores. Es farà a la mateixa seu de l´Arxiu Comarcal (Plaça de l´Escorxador Vell, de Figueres). Per a més informació i inscripcions (el preu de la matrícula són 20 euros) es pot trucar al 972 67 01 78 o bé enviant un correu electrònic a acaltemporda.cultura@gencat.cat. Les places són limitades.

El taller serà impartit per Susanna Muriel Ortiz, arxivera especialitzada en col·leccions fotogràfiques. Graduada superior en Arxivística i Gestió Documental, ha treballat a diferents arxius entre els quals l´Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista i l´Arxiu Nacional de Catalunya, així com a d´altres entitats públiques i privades en el tractament arxivístic de les col·leccions fotogràfiques. Ha participat en nombrosos congresoss i jornades. Ha estat coordinadora del projecte expositiu de Fotoconnexió "El Daguerre de Sants. Memòria d´un barri sobre un estudi fotogràfic centenari al barri barceloní de Sants". També ha publicat la "Guia dels fons i col·leccions fotogràfics" de l´Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya (2011) en la novena edició de la Guia d´arxius històrics de Catalunya, editada per la Generalitat de Catalunya.