Després de lluitar contra una llarga malaltia, la professora de matemàtiques, actriu i directora teatral figuerenca Helena Cusí ha mort aquest passat dilluns als 58 anys. El nom d'Helena Cusí estarà sempre vinculat al món de les ciències -era professora a l'INS Ramon Muntaner de Figueres- però, indiscutiblement, al món del teatre i a La Funcional Teatre, de la que era una de les seves ànimes. Aquest dimecres, a les 6 de la tarda, s'ha previst un acte de comiat al Teatre Municipal El Jardí de Figueres.

El teatre, sens dubte, sempre la va acompanyar al llarg del seu camí. El vivia d'una manera apassionada i entregada. S'inicià en l'art escènic l'any 1980 amb la companyia Taller de Teatre. Els anys 1997 fins al 2000 va ser codirectora de l´Aula de Teatre Municipal de Figueres. Va participar en muntatges d'altres companyies:Teatre de l´Eclipsi, Zanni Teatre i Teatre Blau. Col·laborà amb diverses associacions culturals de la ciutat com ara La Jove Orquestra de Figueres, Agrupació Mediterrània Dansa i Agrupació Teatral els Pastorets de Figueres.

Els seus amics i companys de la Funcional Teatre han publicat aquest missatge a través del Facebook: l'Helena era "una actriu de raça, directora loquaç i millor companya i amiga, deixa un buit pregon en aquesta companyia, que per sempre més, serà també la seva companyia. La recordareu, d'entre altres coses, per ser una immensa 'Mare Coratge', de Brecht, i per la colpidora interpretació de Lubov Andreievna al 'Jardí dels Cirerers', de Thejov. Nosaltres no la deixarem baixar mai de l'escenari. La tindrem sempre en la nostra escena, recordant la seva veu vellutada, la rialla greu i generosa i la seva mirada dolça i contundent. Allà on siguis, Helena, Molta Merda!.