Amb 'La cadira com seu', una al·legoria de l'ou com balla imaginada per l'artista Carles Hac Mor s'anuncia l'onzena edició de la trobada internacional de poesia d'acció i performance La Muga Caula de les Escaules. De la proposta, que es farà entre els dies 18 i 20 de setembre, ja se'n farà un bon tastet aquest divendres a la tarda de la mà de la inauguració de dues exposicions a Figueres.

La primera de les mostres que s'inauguren serà 'El paisatge documental 2014' al Museu de l'Empordà. L'exposició inclou un vídeo documental de Bàrbara Domínguez i fotografies del responsable de la trobada, Joan Casellas, sobre les accions de l'edició anterior, junt amb restes d'acció i objectes usats durant aquestes.

La segona mostra serà 'Compromís', a la galeria Lola Ventós. Es tracta d'una mostra col·lectiva amb obres plàstiques, visuals i literàries de tots els artistes que participaran en aquesta nova edició de La Muga Caula. Entre els artistes destaca, sobretot, Kubra Khademi, una artista afganesa molt compromesa amb la lluita feminista que l'ha dut a exiliar-se del seu país davant les amenaces rebudes a causa del seu art.

Justament Khademi està fent ara una residència a les Escaules gràcies als responsables de La Muga Caula. Acompanyaran a Khademi, Daniel Acosta; Susana Villanueva; Ana Matey; Kamil Guenatri; Bárbara Zagora; Ana Gesto; Josep Masdevall; Lluís Alabern; Ester Xargay i les col·laboracions del grup de polifonia femenina De Calaix i els documentalistes Carlus Camps per al vídeo i Marta Vergonyós per les fotografies.