Els pensaments i les experiències de Grumberg van prendre vida dimecres al vespre a la Biblioteca del Carme en un espectacle titulat ´"Jusqu´a quand?" protagonitzat per Josep Mª Flotats i Lluís Claret. La proposta es basa en un recull de pensaments de Jean-Claude Grumberg extrets de dues de les seves obres, ´Pleurnichard´ i ´Món Père. Inventaire´.

El fil conductor dels textos són els records viscuts durant l´ocupació nazi de París i el patiment, pors i dificultats que la seva família va patir, sobretot a partir de la mort del seu pare. La interpretació de Flotats, íntegrament en francès, ha estat magistral, donant una bona mostra del seu domini de l´art de la lectura i la recitació. Com a contrapunt, el violoncel de Lluís Claret ha arrodonit l´espectacle amb un toc musical en sintonia amb el to i el moment dramàtic. Aquesta part musical de l´espectacle ha inclòs fragments adaptats pel propi Claret de peces de Maurice Ravel, Dimitri Xostakovitx o Johann Sebastian Bach, entre altres.

Aquesta obra s´ha representat en el Festival de Peralada en el marc de la programació de ´Paral·lels´ en col·laboració amb l´Institut Francès de Barcelona i ha tingut com a emblemàtic escenari una Biblioteca del Carme, pràcticament a les fosques. Aquest fet ha ajudat també al dramatisme creant una atmosfera propícia que el públic, que gairebé omplia la biblioteca, ha valorat molt positivament.