El Museu d'Història de Catalunya s'ha afegit a la commemoració del 750è aniversari del naixement de Ramon Muntaner (1265-1336), un dels quatre cèlebres cronistes medievals catalans, amb l'exposició 'El temps dels almogàvers. La crònica de Ramon Muntaner', que s'ha inaugurat aquest dijous. La mostra, que compta amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, es podrà visitar fins al 23 de novembre i il·lustra uns moments importants de la història de la Corona d'Aragó durant els segles XIII i XIV a través de la figura i del relat que fa a la seva crònica Ramon Muntaner. Entre les peces originals que s'hi poden veure hi ha un manuscrit de la Crònica de Ramon Muntaner que data del 1353.

En paraules del comissari de l'exposició que des d'aquest dijous alberga el Museu d'Història de Catalunya, Stefano Cingolani, la mostra "vol ser un estímul a llegir la crònica de Ramon Muntaner, un dels grans creadors de la literatura catalana i a reflexionar sobre una imatge del passat col·lectiu de Catalunya".

A partir del desembre, l'exposició es podrà veure en diversos museus de la Xarxa de Museus d'Història i Monuments de Catalunya i per aquelles institucions interessades. I en un format més senzill ho farà per les biblioteques o els equipaments que així ho sol·licitin a la Institució de les Lletres Catalanes. Sota el nom 'La crònica de Ramon Muntaner. El temps dels almogàvers' aquesta segona versió de l'exposició vol posar l'èmfasi en la figura de l'autor més que en el seu relat.