Retorn al passat

L'Arxiu de Roses recorda el boom turístic i la construcció massiva

El document del mes tracta sobre la publicitat dels seixanta i setanta

08.07.2015 | 13:38
Un dels cartells de la col·lecció.

El document que l'Arxiu Municipal de Roses (AMR) publica cada mes a la web municipal mostra aquest mes de juliol un interessant exemple de publicitat dels anys seixanta, moment en què es posaren les bases de l'atracció d'un nou turisme a Roses. I és que... qui no es veuria atret per una publicitat on es digués "el vostre apartament a la Costa Brava. La Badia de Roses als seus peus"?

Durant aquella dècada prodigiosa, quan els turistes cercaven la seva "place au soleil", els promotors urbanístics van crear una imatge idíl·lica i majestuosa d'un país que necessitava de l'arribada de divises que paliessin les debilitats de l'economia espanyola. Una de les armes per vendre el paradís eren aquests tipus de fulletons editats en altres idiomes per atreure els clients dels mercats europeus més potents.

El document que es descriu és un fulletó editat per l'empresa Eurobrava SA per vendre els habitatges i estudis de l'edifici Delfín, situat al sector Costa de la urbanització de Santa Rosa del Puig Rom, just al costat del far i a sota del Castell de la Trinitat. Era un edifici que s'adaptava a les necessitats dels estiuejants dels països més avançats, amb aparcament privat, ascensors, antena de televisió col·lectiva, connexió telefònica automàtica o servei de correu diari, entre d'altres serveis. A més a més, els habitatges estaven equipats amb extractors de fum a la cuina, mobles metàl·lics, escalfadors elèctrics, xemeneia, etc.

El document d'aquest mes forma part del fons de Joan Boix Castey, el qual conté tot tipus de documents que reflecteixen tot el seguit d'interessos del seu productor: fulletons, fullets de mà, revistes locals i comarcals, cartells, retalls de premsa i tot un seguit de llibres i documents que li havien donat particulars de Roses.

Podeu consultar el document complet clicant aquí.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema