Tot just acabat d’arribar d’una exitosa gira per terres xineses amb el Duo Cassadó, el mestre Damián Martínez Marco ha dirigit aquesta setmana passada el dotzè Curs Internacional de Violoncel de Capmany. Enguany hi han assistit una dotzena d’alumnes provinents de diferents parts de l’Estat espanyol i també d’altres països, com Holanda.

Alumnes i professors han treballat durant set dies intensos. El fruit del seu treball es va poder comprovar, aquest diumenge al vespre, durant un brillant concert que va tenir lloc en el pati del Castell de Capmany, seu del celler que porta el mateix nom.

Suport de l’Ajuntament

Entre els assistents hi havia el nou alcalde de la localitat, Joan Fuentes, per a qui aquest esdeveniment “té una gran importància per al nostre poble, ja que ens ofereix l’oportunitat de gaudir d’una música excepcional i de primer nivell”. Fuentes, que va estar acompanyat per diversos regidors del govern municipal, garanteix als organitzadors “la total predisposició de l’Ajuntament per ajudar-los i col·laborar en la seva millora”.

Entre els projectes de futur que es plantegen hi ha l’organització, l’estiu vinent, d’un festival de música de cambra amb tres concertistes, un projecte que està obert i amb possibilitats de reeixir.