Proposta de La Nau C˘clea de Camallera

Una ruta a peu de 350 quil˛metres unirÓ natura i art a tot Girona

El 'Gran Tour' es farÓ entre el 22 d'agost i el 13 de setembre i les etapes tindran una mitjana de 20-25 quil˛metres

06.07.2015 | 17:21
Excursiˇ al Dolmen de Peramea

Tres setmanes per descobrir a peu bona part de les comarques gironines i els seus artistes. Això és el que proposa el centre de producció artística Nau Côclea de Camallera amb el 'Gran Tour', una ruta a peu de 350 quilòmetres per l'Alt i el Baix Empordà, la Garrotxa, Osona, el Gironès i la Selva. Segons la seva organitzadora, Clara Garí, "es tracta d'una mena de camí de Santiago" on els participants coneixeran el territori de la mà dels artistes que han col·laborat amb la Nau Côclea els últims anys. Les rutes, que ja estan penjades al portal 'Wikiloc', tindran una mitjana d'entre 20-25 quilòmetres i es podran fer total o parcialment per adaptar l'experiència a tot tipus de públic.

Clara Garí explica que ja fa uns cinc anys que la Nau Côclea fa rutes esporàdiques que compaginen esport, contacte amb la natura i cultura. Una d'elles, per exemple, és la de Walter Benjamin que cada any es fa entre Banyuls de la Marenda i Portbou en homenatge al filòsof alemany. Amb el 'Grand Tour', els responsables del centre creatiu "han volgut anar més enllà" amb una ruta de tres setmanes que vol oferir una "experiència estimulant" i adaptada a tots els públics.

Les inscripcions ja estan obertes i els organitzadors "se sentirien còmodes" amb un màxim de 15 persones per dia per no "trencar l'harmonia amb l'entorn". Per cinc euros, habilitaran un vehicle per portar les maletes i tendes de campanya de qui faci més d'una jornada o retornar fins on hagin deixat aparcat el cotxe els que només en facin una. Galí explica que totes les rutes estaran geolocalitzades i que ja estan penjades al portal 'Wikiloc' perquè la gent se les pugui descarregar i afegir-se al punt de la ruta que vulguin. Sempre hi haurà un punt marcat de sortida i diversos d'intermedis on la gent que no vulgui caminar molt s0hi pugui sumar,

Les rutes s'han planificat de manera que cada dia els participants puguin conèixer un artista. Així, per exemple, hi haurà artistes que obriran el seu taller, altres que acostaran els participants als seus indrets d'inspiració o presentaran obres seves integrades a l'entorn. També hi haurà músics que faran concerts improvisats, poetes que recitaran i espectacles de dansa, per exemple.

Abans de la sortida, el dia 22 d'agost hi haurà una festa musical a Camallera que tindrà com a mestre de cerimònies el percussionista Jordi Rallo. La ruta finalitzarà el 13 de setembre a Sant Feliu de Guíxols.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllašos recomanats: Premis cinema