El Festival Ingràvid ha tornat a desembarcar per segona vegada al cor de Barcelona i al cor de la creació contemporània amb un desplegament de propostes per a tots públics que han confirmat que "l'art contemporani importa i que als barcelonins/es els interessa la creació que es porta a terme més enllà de la ciutat comtal", segons han explicat els seus promotors.

Des de converses amb artistes, a tallers familiars, passant per la presentació de llibres, performances o concerts ha estat, un cop més, la programació eclèctica amb la que el festival de l'Empordà s'ha volgut mostrar enguany a Barcelona. La programació viva i, totalment a la última, "ha desbordat la previsió de públic previstes i, en alguns casos ha superat l'aforament previst per l'espai". Les activitats s'han programat del 24 de juny al 4 de juliol.

Per que fa a la reflexió i pensament, els artistes participants a les converses (Manel Gràvalos, David Juárez, Pau Faus Roc Parés, Job Ramos i Domènec Domene) han reflexionat al voltant del model actual de ciutat i el paper de l'espai públic com a espai de mediació i difusió i creació per l'art contemporani. La necessitat d'arribar al públic i de crear nous públics interessats en l'art és un altre del temes que s'han discutit al llarg del cap de setmana.

El taller familiar amb la fotògraf barcelonina Tanit Plana ha estat un dels exemples de com es poden apropar les pràctiques artístiques als més menuts, en aquest cas amb la fotografia com a punt de partida.

La sala El Claustre, del centre d'art acollidor es va veure del tot ple amb la performance proposada per la ballarina Sònia Gómez, el concert de Bradien, encapçalat per Eduard Escoffet o l'esperada Nit del Caballo, un esdeveniment molt esperat, ja que es tracta d'un concert d'improvisació conduït, per ZA! i Sara Fontán únic i irrepetible en cada una de les seves edicions.

Ingràvid segueix "amb la seva voluntat d'explorar fórmules de vincular la tasca dels creadors amb persones anònimes sense cap tipus de contacte amb el món artístic", segons han explicat en un comunicat, i connectar així diferents sectors socials amb l'art. El resultat el podem trobar en les obres dels finalistes de la II convocatòria, que es podran visitar a l'Espai Balcó fins el dia 12 de juliol.