Experiències educatives

El treball 'illARgonauta' rep el premi Josep Pallach

Presentat per Francesc Nadal i Jenny Triviño, ha estat valorat pel jurat com una aposta trencadora dels esquemes organitzatius al batxillerat donant importància a la transversalitat de les assignatures

14.03.2015 | 14:25
Guanyadors d´aquesta edició dels premis Pallach

El treball 'illARgonauta', que s´ha dut a terme a l´Institut Illa de Rodes de Roses, ha estat premiat a l´onzena edició del premi d´experiències educatives Josep Pallach amb 5.000€. El treball, presentat per Francesc Nadal i Jenny Triviño, ha estat valorat pel jurat com una aposta trencadora dels esquemes organitzatius al batxillerat donant importància a la transversalitat de les assignatures.

Conèixer els grans mites grecs i les seves representacions pictòriques, al mateix temps que s´hi integra tot el món de la realitat augmentada i l´ús de múltiples programes 2.0 i de xarxes socials, són els eixos principals que el jurat ha tingut en compte per atorgar al treball illARgonauta l´onzè premi d´experiències educatives Josep Pallach.

En aquesta onzena edició s´han presentat una vintena de treballs i la seva alta qualitat ha impulsat que el jurat hagi decidit per unanimitat concedir un accèssit dotat amb 1000€ a una de les altres experiències presentades: Un Far en la geometria. El treball, realitzat per Jordi Font i dut a terme a l´Institut Baix a Mar de Vilanova i la Geltrú, ha estat escollit pel seu caràcter metòdic i per ser una proposta molt assequible i adaptable a altres centres per millorar els resultats de les proves de les competències bàsiques de 4t D´ESO.

Es constitueixen els Premis d´Educació Josep Pallach

La novetat d´enguany és que s´han incorporat dos premis més: el I Premi d'Articles Periodístics de caire educatiu transversal Josep Pallach, atorgat per l'Ajuntament de Palafrugell a Xavier Besalú per l'article "Són culpables els malalts de càncer del dèficit sanitari?". I el I Premi de Narrativa Curta sobre compromís social Josep Pallach, atorgat per l'Ajuntament de Begur a l'alumne d'ESO de l'INS Baix Empordà de Palafrugell, Albert Teixidó, per l'obra "La Roser i en Bru, una parella especial".

En paral·lel, els tres ajuntaments i la Fundació Josep Pallach han signat un conveni de col?laboració per tal de promocionar-se conjuntament i crear la primera edició conjunta dels premis.

Un dels propòsits principals del document, a part d'incentivar la recerca i estudi en el sector educatiu, és enaltir encara més la figura de Josep Pallach (1920-1977), polític i pedagog figuerenc compromès socialment que va destacar pels seus ideals democràtics i per la defensa d'uns valors pedagògics avançats als seus temps.

El regidor d´Educació de l´Ajuntament de Figueres, Josep Maria Godoy, es mostra molt satisfet amb aquesta onzena edició, ja que "seguim amb un alt nivell participació i les propostes presentades són de molta qualitat en matèria pedagògica. A més, enguany s´hi sumen dos premis més i poder-los atorgar a Figueres és un motiu de satisfacció molt important?.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema