Mentre està immersa en el rodatge de la comèdia romàntica d'acció 'Ahora o nunca' amb Maria Valverde i Dani Rovira, la directora de cinema catalana Maria Ripoll estrena aquesta setmana la pel·lícula catalana 'Rastres de Sàndal' rodada entre Catalunya i l'Índia, i protagonitzada per Aina Clotet, Nandita Das i Naby Dakhli. Una de les estrenes destacades en català d'aquesta setmana és 'Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo' que arriba als cinemes produïda per Zeta Cinema, un film d'animació dirigit per Javier Fesser. Aquesta setmana també s'estrenen els nous treballs de Terry Gilliam i del mític Jean-Luc Godard i el film d'animació doblat al català 'Els pingüins de Madagascar'.

Una de les protagonistes de 'Rastres de Sàndal' és la Mina (Nandita Das), una actriu índia d'èxit a Mumbai, que no pot oblidar la seva germana petita Sita, de qui va ser separada a la força després de la mort de la seva mare. 30 anys després, Mina s'assabenta que la Sita està bé i viu a Barcelona. Ara es diu Paula (Aina Clotet), és biòloga i no té cap record del seu passat. La Paula emprendrà el viatge de descobriment de la seva veritable identitat amb l'ajuda del Prakash, un atractiu immigrant indi que ven pel·lícules de Bollywood al barri barceloní del Raval.

'Rastres de Sàndal' es tracta d'una història on "a través de l'amor la Paula aconsegueix trobar la força i l'energia per fer aquest viatge de recerca de la identitat", segons va explicar l'actriu Aina Clotet en la presentació del llargmetratge en la seva preestrena a Vilafranca del Penedès dins el Festival Most. El film de Maria Ripoll ha estat rodat entre Catalunya i l'Índia durant 30 dies.

Arriba als cinemes la producció catalana 'Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo' de Javier Fesser. En aquesta ocasió, l'agència més inútil del món rep l'assalt implacable d'en Jimmy i els cosins siamesos. Mortadel·lo i Filemó els hauran de perseguir mentre el segon és perseguit per un fugitiu que està obsessionat amb ell.

El director va explicar en una presentació en la darrera edició del Festival de Sitges que "l'animació els ha permès ser fidels a l'obra i univers de Francisco Ibáñez i tot el que respira el còmic". Fesser també va apuntar que 'Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo' "està pensada per éssers humans amb ganes de desdramatitzar la vida i riure's de la desgràcia aliena".

'Els pingüins de Madagascar', en català

Una de les altres pel·lícules d'animació doblada al català és 'Els pingüins de Madagascar' del director Simon J. Smith. El llargmetratge se centra en quatre pingüins rebels que s'embarquen en tota mena d'aventures perseguits pel dolent, un pop venjatiu i l'organització Vent del Nord, que teòricament té un pla i molts mitjans.

'Amour fou' de Jessica Hausner se situa en el si d'una gèlida aristocràcia alemanya decimonònica, que està preocupada al veure en perill els seus privilegis per la influència de les idees revolucionàries importades de França. En aquest context, el jove poeta Heinrich decideix posar fi a la seva existència i proposa a la seva cosina Marie suïcidar-se junts. La trama del film planteja si ho aconseguirà.

'Fuego' amb José Coronado

Luis Marías dirigeix el thriller 'Fuego' protagonitzada per José Coronado, Aida Folch, Montse Mostaza, Leire Berrocal i Gorka Zufiaurre. El protagonista és Carlos, un policia, qui un dia una bomba en el seu cotxe mata a la seva dona i va deixar sense cames a la seva filla de 10 anys. 11 anys després és una altra persona, viu en una altra ciutat, Barcelona, i té un treball en una important empresa de seguretat. Ell sembla que estigui a punt de veure una segona oportunitat després del trauma que va sofrir. No obstant això, hi ha una cosa que el consumeix per dins: l'odi i la venjança.

L'actor i director britànic i un dels membres del grup humorístic Monty Python, Terry Gilliam, estrena aquesta setmana el film 'The Zero Theorem' protagonitzada per l'oscaritzat Chrisoph Waltz. Un drama amb molts tocs de ciència ficció que transcorre en un futur, on el protagonista té com objectiu descobrir la raó de l'existència humana desxifrant un estrany teorema. Tot i això, l'amo i senyor d'aquesta societat, que respon al nom de 'Direcció' intentarà frenar-lo. 'The Zero Theorem' va passar l'any 2013 pel Festival de cinema de Sitges.

Godard

Torna a la gran pantalla el gran director francès Jean-Luc Godard, qui experimenta i reflexiona sobre el llenguatge i les possibilitats del cinema a través de la cascada d'imatges que va oferint la cinta. Més enllà d'això, la pel·lícula fa referència a la relació entre una dona casada i un home solter, que viuen una relació d'amor i odi. El film es va projectar en el Festival de Sitges 2014, el seu director Ángel Sala va dir que és una història que està plena "de metàfores i lladrucs de gos".

Ben diferent és el film 'Juegos sucios' d'Evan L. Katz, una comèdia amb molts tocs d'humor negre i molta violència. De fet, narra la història d'un pare que està apunt de ser desnonat i que es troba amb una parella amb molts diners que pot fer que la seva vida canviï. La drama de la història està en fins a quin preu està disposat a pagar.

Aquesta setmana també s'estrena la comèdia francesa 'París - Manhattan' dirigida per Sphie Lellouche. La protagonista, Alice, és una guapa i jove soltera farmacèutica que sent una gran fascinació per Woody Allen. A la seva vida es creuarà per sorpresa en Víctor, l'encarregat d'instal·lar una alarma de seguretat a la farmàcia que l'Alice ha heretat del seu pare.