Una vuitantena de persones van assistir aquest divendres a la inauguració de la nova exposició del pintor Josep Ministral Ombres fractals de tramuntana a l'hotel Bon Retorn de Figueres. On va presentar una quinzena de peces de format mitjà i gran on l'artista s'expressa, per primera vegada, amb la tècnica de paper-collage, la qual practica des de fa dos anys.

La presentació la mostra va anar a càrrec de la llicenciada en Belles Arts i estudiosa de l'art empordanès Alicia Viñas que va destacar que era un treball "suggestiu i poètic, amb un toc oriental, amb uns espais blancs que tenen tanta importància com els colors pintats.... La gent tendeix a mirar el que hi ha pintat, quan en realitat l'obra en sí, és tota. Cal destacar també la composició: les línies, la combinació de grisos i blancs són molt subtils i místics. És una pintura per mirar-la en silenci i en un petit racó. No és com l'obra habitual d'en Ministral, que és gran, barroca, potent i forta. És justament la inversa, és com si fes quelcom plàcid i assossegat".

El crític d'art Pep Vallès per la seva part va posar l'accent en el inconfusible segell del pintor, el qual tot i les variants o noves tècniques emprades, sempre n'és protagonista.

Entre els assistents es va comptar amb la presència de pintors com Pilar Farrès, Monse Pla o Antonio Federico, a banda de personalitats de la societat civil com l'ornitòleg Jordi Sargatal o l'exalcalde de Figueres Joan Armangué.

L'exposició, que es podrà visitar fins al 8 de febrer, s'emmarca dins les bimensuals mostres que sota el títol de Expo-art Empordà, presenta l'hotel Bon Retorn i per on ja han passat artistes com Ricard Ansón, Ana Maria Constanseu, Xavier Mallol o Esther tenedor.