L'artista Angélica Liddell, una de les veus més radicals del teatre actual, obrirà dijous amb 'Tandy' la Setmana de la Creació Contemporània del Festival Temporada Alta, amb una dotzena de muntatges entre els quals també sobresurten els de Romeo Castellucci, Israel Galván o Nao Albet i Marcel Borràs.

Entre els dies 20 i 23 de novembre se celebrarà a Girona una nova edició d'aquest esdeveniment, amb el suport de l'Institut Ramon Llull, en el qual es concentren els treballs d'artistes contemporanis catalans i altres de creadors de fora amb una gran incidència internacional.

En aquesta cinquena edició de la Setmana, Liddell (Figueres, 1966), va explicar ahir en roda de premsa, donarà a conèixer el seu últim espectacle 'Tandy', que sorgeix de la lectura dels contes d'Ohio, del nord-americà Sherwood Anderson Winseburg i, en concret, d'un relat que porta aquest títol, en el qual un borratxo s'enamora d'una nena de set anys.

Precisament, va qualificar de "meravellosa" la feina de la joveníssima Elionor Caso, que a la primera part porta el pes de l'obra, amb "personatges solitaris, mig bojos d'amor".

La programació de divendres començarà amb l'obra Los Esqueiters, dels joves Nao Albet i Marcel Borràs.

Albet i Borràs, que malgrat la seva curta trajectòria són vells coneguts del públic català, han avançat que, abillats com a filòsofs il·lustrats de l'època del Renaixement, dialogaran amb els skaters, dels Estats Units, Itàlia, França i Noruega, cadascun d'ells en el seu idioma natal.

El català Xavier Bobés tornarà a Temporada Alta amb Monstres, en el qual el cos és el personatge, mentre que el ballarí Pere Faure presentarà Sin baile no hay paraíso (Mi historia de la danza).

Dissabte i diumenge, els espectadors que assisteixin a l'església de Sant Domènec podran seguir durant quaranta minuts l'actor Romeo Castellucci i els seus fragments de Juli César.

A més, diumenge es podrà veure l'espectacle Espera, espera, espera, de Jan Fabre, una estrena a Espanya.

El ballarí Israel Galván, Premi Nacional de Dansa, oferirà Fla.co.men, en una estrena a Catalunya d'un espectacle en el qual homenatja "el so nu".

En el marc del cicle #FF80, dedicat a la dansa, el públic coneixerà dissabte Rússia, del grup La Veronal.

La companyia El Conde de Torrefiel presentarà La chica de la agencia de viajes nos dijo que había piscina en el apartamento, amb el seu toc habitual d'humor corrosiu.

Aimar Pérez Galí i María Campos presentaran Acumulating i Tarannà, mentre que Lali Ayguadé estrenarà Saba.