El festival Cap Roig arrenca divendres amb l'actuació d'Elton John, que va esgotar entrades en només 20 minuts. A pocs dies de l'inici de la cita, ja s'ha venut el 71% de l'aforament total i a la llista d'actuacions amb entrades esgotades s'hi sumen Els Amics de les Arts, James Blunt, Bryan Adams, David Bisbal, Sergio Dalma, Dani Martín i una de les tres funcions de Super3 El Musical. El festival continua apostant per la vessant solidària i enguany celebrarà un sopar benèfic a l'Hotel Guitart Monterrey de Lloret amb Antonio Orozco com a protagonista. El festival es clausura amb un concert benèfic de Barbara Hendricks. S'esperen recaptar més de 20.000 euros que aniran a lluitar contra el càncer.

Quan falten només cinc dies perquè el festival Cap Roig alci el teló, l'organització ha donat alguns detalls més sobre el ritme de venda d'entrades i també sobre el caràcter solidari de la cita. Segons ha explicat el director del festival, Juli Guiu, hores d'ara ja s'han venut quasi 31.000 entrades, el que suposa un 71%, un tant per cent lleugerament superior a l'any passat per aquestes dates.

El cap de cartell d'aquesta edició és Elton John, que finalment actuarà a Calella de Palafrugell després que l'any passat va haver de suspendre la gira per una operació d'apendicitis. El públic l'estava esperant en candeletes i mostra d'això és que el músic britànic va esgotar entrades en només 20 minuts.

Segons reconeix Guiu, el nom d'Elton John és un gran reclam per al públic no només català sinó també estranger. Per exemple, l'Hotel Guitart Monterrey de Lloret de Mar (on s'allotgen la majoria dels artistes) ja té 30 habitacions reservades per anglesos que es desplacen expressament per al concert de Cap Roig.

A banda del concert del músic britànic, Cap Roig també ha esgotat entrades per a set actuacions més: Els Amics de les Arts, James Blunt, Bryan Adams, David Bisbal, Sergio Dalma (per a un dels dos concerts, el del 14 d'agost), Dani Martín i una de les tres funcions de Super3 El Musical. "Estem molt contents del ritme de venda", ha reconegut el director del festival.

Guiu també ha destacat que aquest any noten encara més la compra d'entrades per part de públic estranger, especialment per a grups internacionals com Pet Shop Boys, Placebo o Bryan Adams.

La vessant solidària

Des de fa tres anys, el festival Cap Roig va inaugurar diverses col·laboracions per recollir fons en favor d'alguna entitat sense ànim de lucre. L'any passat, per exemple, el concert d'Ainhoa Arteta també va ser benèfic i amb els diners recaptats es va comprar una ambulància que la setmana passada es va entregar a la Creu Roja de Palafrugell.

Enguany, el festival es clausura el dia 15 d'agost amb l'actuació de Barbara Hendricks. De cada entrada es destinaran 5 euros a l'Associació Espanyola Contra el Càncer i també s'ha fet una fila 0. En total, el festival calcula que podran recaptar uns 15.000 euros per poder destinar a la lluita contra el càncer. Concretament, a un projecte de recerca sobre càncer infantil dirigit pel doctor Jaume Mora, cap d'Oncologia de l'hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona.

El festival encara organitza una segona activitat de caire benèfic. Es tracta d'un sopar amb alguna de les estrelles del festival. En aquesta ocasió, s'ha escollit Antonio Orozco que soparà l'11 d'agost juntament a 60 admiradors que podran parlar-hi, fer-s'hi fotos o demanar autògrafs. El sopar es fa a l'Hotel Guitart Monterrey de Lloret de Mar i la recaptació (uns 6.000 euros) aniran a parar al projecte de la Casa dels Xuklis de Barcelona, una casa que acull nens malalts de càncer i les seves famílies vinguts de fora de Barcelona i que necessiten estar-se a la capital catalana mentre duren els tractaments. En total, doncs, el festival calcula aportar més de 20.000 euros per a la lluita contra el càncer.