El jurat dels XVIII Premis Cinematogràfics 'Familia' ha decidit per unanimitat atorgar a l'actriu Montserrat Salvador la 'Ola d'Or' per la seva trajectòria professional i els seus valors humans. La veterana actriu ha desenvolupat la seva carrera en l'àmbit del teatre, del cinema i de la televisió. Ha treballat en pel·lícules com 'La ciutat cremada' (Antonio Ribas, 1976) i 'La febre d'or' (Gonzalo Herralde, 1993). En televisió, ha interpretat personatges de sèries de TV3 com 'El cor de la ciutat', 'Poblenou' i 'Nissaga de Poder'. El premi és concedit per l'Associació CinemaNet amb la col·laboració del Grup d'Entitats Catalanes (GEC) de la Família, que reconeixen els valors humans, familiars i cívics.

Montserrat Salvador Deop va néixer a Tarragona el 1927, però de petita es va exiliar amb la seva família a França, al final de la Guerra Civil. És per això que ha desenvolupat una part important de la seva carrera artística a França, Argentina i Colòmbia. No va tornar de manera definitiva a Catalunya fins al 1976.

En l'àmbit del cinema, ha treballat en pel·lícules tant en castellà com en català. Entre elles, 'La ciutat cremada' (Antoni Ribas, 1096), 'La muerte de Mikel' ( Imanol Uribe, 1984), 'Daniya, jardí de l'harem' (Carles Mira, 1988), 'Si te dicen que caí' (Vicente Aranda, 1989), 'La febre d'or' (Gonzalo Herralde, 1993), o 'Los Moños' (Mireia Ros, 1997), així com en diverses pel·lícules del director Lluís Josep Comeron.

També ha participat en programes de televisió de TV3 com 'Això no és tot!', 'L'hora de Mari Pau Huguet', i 'Els Matins de TV3'.