Aquest dissabte al vespre s'ha presentat a l'Espai Port del Port de la Selva el llibre 'Mar de tots. Viatge literari pel cap de Creus', trenta-unè volum de la col·lecció «Josep Pla» de la Diputació de Girona.

La publicació és una recopilació de textos d'escriptors que descriuen el paisatge del cap de Creus i les impressions que aquest els suscita, i ha estat a cura del filòleg i editor Carles-Jordi Guardiola.

El llibre aplega escrits de Maria Àngels Anglada, Clementina Arderiu, Carlos Barral, Prudenci Bertrana, Narcís Comadira, Pere Coromines, Anna Maria i Salvador Dalí, Miquel Desclot, Martí Domínguez, Carles Fages de Climent, Gabriel Ferrater, J. V. Foix, Tomàs Garcés, Federico García Lorca, Quima Jaume, Rosa Leveroni, Joan Margarit, Eugeni d'Ors, Josep Palau i Fabre, Josep Pla, Rosa Regàs, Joaquim Ruyra, Josep M. de Sagarra, J. N. Santaeulàlia, Cristina Massanés, Rafael Santos Torroella, Joaquim Ventalló, Jacint Verdaguer i Joan Vinyoli, entre d'altres.

L'acte ha estat a càrrec d'Antoni Solà, diputat de Cooperació Cultural de la Diputació de Girona; Josep Maria Cervera, alcalde del Port de la Selva; Lluís Muntada, director de la col·lecció; Carles-Jordi Guardiola, curador de l'edició, i Miquel Roca i Junyent, que ha fet la presentació del llibre.