Rècord històric del festival Jardins de Cap Roig. Una de les cites d'estiu ineludibles a la Costa Brava ha tancat la tretzena edició amb una ocupació mitjana per espectacle del 96,5%, la xifra més alta de la història del festival. Del 26 de juliol al 16 d'agost, quasi 41.000 espectadors han assistit a alguns del 19 concerts programats. Artistes com Mark Knopfler, Katie Melua, Diana Krall, Pablo Alborán o Fito i Fitipaldis han passat per l'escenari de Calella de Palafrugell (Baix Empordà). En 16 dels 19 concerts programats en aquesta tretzena edició del festival han fet ple absolut sense que quedés ni una sola butaca lliure. Un altre èxit d'enguany ha estat la inclusió de programació infantil.

El director del festival de Cap Roig, Juli Guiu, ha destacat que una de les claus de l'èxit del certamen és que tots i cadascun dels artistes o grups que hi actuen són "estrelles" i referents en el seu àmbit. Un cartell estel·lar que ha permès que el festival tanqui la tretzena edició assolint un rècord en el percentatge d'ocupació dels espectacles.

En només tres dels 19 concerts no han aconseguit exhaurir entrades de forma anticipada i el públic s'ha bolcat en propostes internacionals amb Mark Knopfler, Diana Krall i Katie Melua, apostes per artistes espanyols com Pablo Alborán, Rosario o Fito&Fitipaldis o propostes catalanes com Manel, Blaumut o Gossos. En total, han passat pel festival 40.886 espectadors i l'ocupació mitjana ha estat del 96,5%, molt superior al 88% de l'any anterior.

Guiu ha admès que ha estat una edició complicada per la situació de crisi econòmica que fa anys que s'arrossega i per l'increment "brutal" de l'IVA cultural. El festival de Cap Roig, detalla el director, ha apostat per assumir l'IVA i evitar que les entrades fossin més cares. Un esforç que ha valgut la pena perquè han tingut una gran afluència de públic.

Una altra de les claus de l'èxit, segons Guiu, és programar propostes per a un ampli ventall de públic però centrant-se sempre en intentar portar els millors artistes de cada àmbit. Per això, el director no amaga que per a l'oganització va ser "frustrant" que Elton John -cap de cartell d'aquesta tretzena edició- hagués de cancel·lar el concert per motius de salut. "Els que ens dediquem a això ja sabem que són coses que passen, però és evident que va ser molt frustrant", ha afirmat Guiu.

Per a tots els públics

El festival de Cap Roig ha creat aquest any el Cap Roig Mini, una divisió del festival dedicada al públic familiar. Enguany aquesta aposta ha començat a caminar esgotant les entrades per als concerts i aventures del Club Súper 3. Guiu ha afirmat que estan molt satisfets amb el resultat i que és una proposta que anirà a més en la propera edició del festival.

L'organització del festival també destaca el paper econòmic i de dinamització que desenvolupa Cap Roig. El festival ha creat un 300 llocs de treball directe i genera un impacte econòmic de 20 MEUR (milions d'euros) a la zona perquè atrau públic que també utilitza els serveis hotelers, comercials i de restauració.