Amb més de 630.000 visitants, la mostra que el Museu Reina Sofia dedica a Salvador Dalí s'ha convertit en la més visitada en la història de les exposicions organitzades a Madrid, al superar els 600.000 visitants que va tenir L'Hermitage al Prado. Obres de Dalí que no s'havien exhibit mai a Espanya, com Les banyistes, del Museu de Saint Petersburg (Florida, EUA), La persistència de la memòria, del MoMA, o Al·lucinació: sis imatges de Lenin sobre un piano, del Centre Pompidou, han rebut més visites que la exposició que el Reina Sofia va dedicar a Juan Muñoz, amb 483.000 persones.

Quan queden pocs dies per a la clausura de la gran exposició sobre Dalí, el proper 2 de setembre, i l'afluència de visitants s'ha intensificat de manera que el museu té previst ampliar els horaris durant els dies 30 i 31 del mes d'agost. En aquestes mateixes dates tindrà lloc el cicle audiovisual Deliri final, que plantejarà un recorregut conjunt per la producció en cinema, vídeo i televisió de l'artista, culminant així l'exposició que des del passat 27 d'abril mostra tots els universos d'aquest creador considerat un dels grans del segle XX. Durant gairebé cinc hores de projecció repetida en dos dies, Deliri final. Dalí audiovisual argumentarà que la relació entre l'artista i la cultura de masses és crucial per entendre la seva obra, però també per replantejar una idea d'una altra modernitat, espectacular i multitudinària, pròpia dels anys 30. Després de les seves dues col·laboracions amb Luis Buñuel, El gos andalús i L'edat d'or, la seducció de Dalí pel potencial subversiu de Hollywood i la cultura de masses va conduir a participar en projectes fílmics amb Walt Disney o Alfred Hitchcock. A més, l'artista va ser protagonista de nombrosos anuncis publicitaris, objecte de documentals i va participar en happenings i accions al costat d'una generació d'artistes més joves, fomentant així la relació entre modernitat i mitjans de masses.

L'exposició del Museu Reina Sofia, davant les portes del qual es formen llargues cues des del primer dia d'obertura, mostra l'essència de l'artista, en un muntatge en què més de dues-centes obres exhibeixen totes les facetes complexes d'un creador amb una imaginació desbordant i una esplèndida fantasia.

Pel que fa a altres exposicions organitzades a Madrid, l'interès que ha despertat l'obra de Dalí ha fet que se superin els 459.267 visitants de la mostra de Sorolla celebrada al Museu del Prado el 2009 o les 437.327 persones que van acudir en 2008 a contemplar Goya en temps de guerra, també en el Prat. Destaca l'exposició que el Museu Thyssen-Bornemisza va dedicar a Edward Hooper l'any passat, amb 322.421 visitants.