El grup valencià Obrint Pas ha anunciat a través d'un comunicat "una aturada temporal però, de moment indefinida". Després de 20 anys de trajectòria musical, els integrants de la formació anuncien que senten la necessitat "d'aturar aquest vaixell anomenat Obrint Pas" però "tampoc no volem abandonar per sempre el vaixell que ha estat casa nostra. No volem anunciar que ací s'acaba tot". El grup afegeix que iniciarà una gira de comiat anomenada 'Seguirem', "una gira curta, de pocs concerts que ens portarà a pobles i ciutats de la nostra geografia", amb concerts ja confirmats i altres que es confirmaran en breu. Aquesta gira s'entrellaçarà amb el format acústic i tindrà els seus darrers concerts el 2014.

"A partir del 2014 s'obre una nova etapa per a nosaltres. No sabem si Obrint Pas salparà de nou o si no ho farà. Només sabem que tots aquests anys de somriures i ferides ens han fet ser els qui som ara. Ens costa dir-ho. Ens costa escriure-ho. I per això esperem retrobar-nos a la gira d'enguany. Abraçar-vos i contagiar-vos amb el nou i vell coratge. Amb la il·lusió del primer dia, amb les paraules vives, amb els somnis humils", s'acomiada el comunicat.

Nascuts l'any 1993 a l'Institut Benlliure del barri de Benimaclet (València) el grup Obrint Pas és un referent de la música reivindicativa feta des del País Valencià per a tot el territori. El seu darrer disc 'Coratge' és el setè treball d'estudi després de títols tan celebrats com 'Benvinguts al Paradís', 'La flama' o 'Terra'. Els seus treballs combinen el hardcore, punk, ska o rock amb elements de la música tradicional valenciana i el so inconfusible de la dolçaina.