Un any després de tancar a Madrid la gira de més de cent concerts de '10 milles per veure una bona armadura' (2011), Manel anuncia la publicació del seu nou àlbum, 'Atletes, baixin de l'escenari, que es publicarà el pròxim 16 d'abril en format físic (CD i vinil) i digital. Enregistrat durant els mesos de febrer i març de 2013 a Can Sons (Barcelona), conté tretze cançons que Guillem Gisbert, Martí Maymó, Roger Padilla i Arnau Vallvé han compost, gravat i produït sense músics addicionals ni col·laboradors externs. El tercer disc de la banda s'estrenarà en directe el 23 de maig dins la programació del festival Primavera Sound al Parc del Fòrum.

El disc es podrà reservar a Itunes a partir del 26 de març, el mateix dia que presentaran el que serà el seu primer single, Teresa Rampell.

El segon disc del quartet, '10 milles per veure una bona armadura' (2011), va ser el dotzè disc més venut a l'estat espanyol el 2011 amb 60.000 còpies.

13 cançons per al tercer disc

El nou disc de Manel està compost per tretze cançons. Per aquest ordre, es titulen Ai, Yoko; Vés bruixot!; Ja era fort; Banda de rock; Deixar-te un dia; Mort d'un heroi romàntic; Imagina't un nen; Teresa Rampell; A veure què en fem; Desapareixíem lentament; Quin dia feia, amics...; Fes-me petons; i Un directiu em va acomiadar.