La novel·la 'Victus' sortirà en català a partir del pròxim dia 4 d'abril. La nova versió de l'obra ha estat traduïda per Xavier Pàmies i serà publicada per Edicions La Campana. La novel·la històrica d'Albert Sánchez Piñol sobre el setge de Barcelona de 1714 ha venut més de 100.000 exemplars en castellà. "El que més m'impacta no és que els lectors em diguin m'ha agradat, com acostuma a ser quan un llibre triomfa, sinó gràcies Albert per haver-lo escrit", ha revelat l'autor.

En una entrevista a l'ACN l'obre passat, Albert Sánchez Piñol va assegurar que la novel·la li havia sortit en castellà, i que això li havia donat distància amb els fets. "Si escrius una història catalana en català i per als catalans dónes moltes coses per sabudes". L'autor de 'La Pell Freda' va escriure aquesta vegada una novel·la històrica, 'Victus', en què el protagonista és Martí Zuviría, un enginyer català format a França que treballa en els dos bàndols de la Guerra de Successió.

L'obra es va situar en la quarta posició de la llista de més venuts en castellà, segons l'enquesta de la Fundacc (Fundació Audiències de la Comunicació i la Cultura). A més de la traducció catalana de 'Victus', també estan previstes la russa, l'alemanya, l'holandesa i la francesa.