El Sindicat de Comandaments dels Mossos d'Esquadra (SICME) ha lamentat la decisió de la presidenta del PP, Alicia Sánchez-Camacho de renunciar a l'escorta de la policia catalana. El sindicat reitera que la decisió de Sánchez-Camacho no ha vingut donada per qüestions operatives, "tal com ella mateixa ha reconegut", i afegeixen que, "per tant, és evident que això té una lectura política". Així mateix, el SICME assegura que els Mossos "sempre" han portat a terme totes les proteccions de persones que se'ls ha encomanat "amb total professionalitat i eficàcia" i que "mai" han fet cap mena de distinció en funció de la ideologia de la persona protegida.

El sindicat també ha assenyalat que els consta que la presidenta del PP "està satisfeta del servei absolutament professional que ha rebut". "Ignorem quina és la motivació política real per prendre aquesta desafortunada decisió, però hem de demanar, un cop més, que no s'utilitzi políticament els Mossos d'Esquadra", ha insistit el SICME, alhora que ha reclamat que se'ls valori, "com no hauria de ser de cap altra manera, per la tasca que fem des d'un punt de vista estrictament professional"

Així mateix, el SICME ha criticat que la trajectòria dels darrers 30 anys dels Mossos d'Esquadra "ha patit entrebancs i intoxicacions que han fet perillar la construcció d'una policia professional i amb competències de policia integral a tot el territori del nostre país". En aquest sentit, esperen que aquest no sigui un episodi més de "desgast barruer" d'aquest projecte "que ha esdevingut una realitat i que té un paper vital en el futur de Catalunya", segons ha apuntat el sindicat de comandaments dels Mossos.