Le Monde, Le Figaro, L'Humanité, Les Echos, Liberation, L'indépendant... Cap dels principals diaris francesos ha passat per alt la inauguració de l'exposició titulada succintament Dalí, que ahir va quedar oberta al Centre Pompidou de París, on es podrà visitar fins al 25 de març, per després viatjar a Madrid. Les prestigioses revistes L'Express i Le Nouvel Observateur dediquen amplis reportatges a la mostra. LeNouvel Observateur fins i tot ha editat un suplement especial que es ven a part. I és que Dalí manté la seva vigència de geni creador, encara que el més gran centre cultural francès hagi deixat passar 33 anys des de l'última exposició del pintor figuerenc. L'any 1979, amb Dalí encara amb ple vigor artístic, el Pompidou va batre amb 840.600 visitants un rècord que cap altra exposició no ha superat. No cal dir que entre els organitzadors de l'actual mostra ronda el desig de superar aquell rècord, tot i que l'entrada es cobra a 13 €.

La botiga del Pompidou ofereix a 10,50 € un "àlbum" de la mostra de 60 pàgines amb 60 il·lustracions. El "catàleg" costa 49,90 €.

El Facebook del Pompidou ja tenia ahir 72 "m'agrada" i comentaris en to elogiós. El centre ha proposa l'etiqueta #Dali al seu compte de twitter @centrepompidou. De difusió no en faltarà.

Només una pista: dilluns passat eren més de 150 els periodistes de premsa escrita participants a la roda de premsa de presentació a París. La demanda era tan desbordant que les càmeres de televisió es van convocar dimarts. "Un homenatge a una de les figures magistrals més complexes i prolífiques del segle XX", diu el Pompidou.