La UB-Bullipèdia, la creació d'un fons documental digital per incloure el coneixement culinari general a El Bulli, s'ubicarà al Campus d'Alimentació de Torribera, de la Universitat de Barcelona. El promotor d'El Bulli Foundation, Ferran Adrià, i el rector de la UB, Dídac Ramírez, han signat un conveni per un mínim de tres anys perquè el projecte formi part de la UB, que hi aportarà l'espai a Santa Coloma de Gramanet. La UB-Bullipèdia, que tindrà personal de la UB i representants d'El Bulli-Foundation, també vol ser una plataforma de debat per compartir idees al voltant de la creació en gastronomia, sense oblidar aspectes de nutrició humana, dietètica i seguretat alimentària.

El projecte Bullipèdia, una iniciativa pionera al món que vol ser un referent en la informació i documentació relacionada amb l'alimentació i la gastronomia formarà part de la Universitat de Barcelona. Així ho han acordat el rector de la UB, Dídac Ramírez, i el promotor d'El Bulli Foundation i doctor honoris causa per la UB, Ferran Adrià, en un conveni de col·laboració. Segons l'acord, la UB-Bullipèdia s'ubicarà al Campus de l'Alimentació de Torribera, a Santa Coloma de Gramanet i permetrà crear sinergies per difondre el coneixement culinari i el coneixement universitari i pretén convertir-se en un referent documental en aquest camp.

La UB-Bullipèdia és un projecte per crear un fons documental digital en què s'inclourà tot el coneixement culinari generat a El Bulli i els resultats de la incorporació de nous productes creatius provinents de la cuina internacional. A més, també vol ser una plataforma de debat per compartir idees al voltant de la funció creativa en gastronomia, sense oblidar la nutrició humana, dietètica i seguretat alimentària.

La UB hi aportarà el coordinador de l'equip responsable de continguts i gestió a més de l'espai, i el suport necessari de l'administració del campus per desenvolupar el projecte. A més, l'equip disposarà d'experts externs a la UB que col·laboraran en el projecte.