La cinquena edició del Festival Còmic de Figueres aterrarà a la ciutat del 13 al 20 d'abril per oferir sobredosi d'humor al públic a través d'una programació que oferirà espectacles d´artistes de renom nacional de la talla de Faemino i Cansado i de nivell internacional com ara la pallassa suïssa Gardi Hutter que impartirà el curs de clown, una de les propostes del Festival, adreçades a professionals que cada any és un èxit.

Els espectacles al Teatre El Jardí, que també en aquesta ocasió oferirà ambient de cabaret per gaudir de la nit, es completaran amb altres propostes, algunes de caire gratuït, explica Agustí Custey, codirector del Festival, "amb l'objectiu d'obrir més que mai els actes a la ciutat". La programació -que aquests dies s´està acabant de tancar- inclourà un taller de riureteràpia, que serà gratuït i es farà el dia 14 a l´Institut Ramon Muntaner així com diferents sessions de cinema relacionades amb el món de l´humor, que comptaran amb la col•laboració de Diòptria.

Entre els espectacles del Festival hi haurà l´estrena a Catalunya de Manuel Manquina que presenta el dia 13 'El indignado' i la companyia de pallassos russa Licedei que actuarà el 15 d´abril, i oferirà una selecció dels millors números de la seva història. El plat fort del programa, assenyala Custey, anirà a càrrec de Faemino i Cansado que hi presentaran l´espectacle 'Parecido no es lo mismo', el dissabte 14 d´abril al Teatre El Jardí. Finalment la pallassa Gardi Hutter oferirà un muntatge titulat 'The tailor,' és a dir 'La sastressa', que es farà el dia 20.

Les entrades es posaran a la venda aquesta setmana a les taquilles del teatre. Per als organitzadors d´aquest esdeveniment és bàsic poder oferir a preus populars els millors números humorístics del panorama nacional i internacional.