Figueres tindrà l'any vinent un Festival de Circ Internacional, un esdeveniment únic a l'Estat (després que Albacete hagi deixat d'organitzar-lo) que reunirà 55 artistes de 13 països d'arreu del món. Se celebrarà els dies 1, 2, 3 i 4 de març al castell de Sant Ferran i comptarà amb activitats paral·leles. El festival compta inicialment amb una inversió de 250.000 euros i s'espera la presència d'unes 10.000 persones.

El malabarista japonès, el saltador àrab o els pallassos espanyols són alguns dels espectacles inèdits que l'equip organitzador, juntament amb un altra equip de caçatalents ha seleccionat en festivals d'arreu del món com Cuba, Kíev o Xina. El director artístic Genís Matabosch ha concretat que seguirà els esquemes dels festivals d'arreu del món com el de Mònaco o Budapest. Actuaran en dues semifinals i a la final a les carpes amb capacitat per a uns 1500 espectadors al pati d'armes del Castell. El darrer dia hi haurà la cloenda i es donaran a conèixer els premiats. Segons Matabosch, a aquests festivals hi acudeixen representants del món del circ d'arreu del món buscant els nous talents.

El festival s'espera que situït "Figueres a la vitrina dels grans festivals i fer-ho amb el producte del circ". En el projecte s'hi han ?implicat econòmicament un centenar d'empreses, l'Ajuntament amb un 10%, la Diputació amb 20.000 euros, el Patronat Costa Brava amb 20.000 euros i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà amb 1.500 euros. Des de la Diputació l'adjunt a presidència, Pere Vila, i el president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos destacaven la "projecció turística" de l'esdeveniment. Se celebra en temporada baixa, cosa que es considera que afavorirà encara més el sector. Fins a 2.000 persones entre artistes, tècnics i premsa s'hauran d'allotjar a la comarca.

Les entrades es posaran a la venda a partir del 27 de desembre a través del ServiCaixa o en punts de venda a Figueres.