El cantautor català Lluís Llach (Girona, 1948) està ultimant els detalls del seu debut literari. Llach ha estat escrivint els últims anys una novel·la que es publicarà properament sota el segell d'Empúries, de Grup 62, segons ha pogut saber l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Després de la seva retirada dels escenaris el març del 2007, el cantant de Verges ha estat treballant en la redacció de la seva primera obra literària, de la que queda acabar de tancar serrells com el títol, que encara no s'ha fet públic. El cantant trenca així el silenci artístic centrat els últims anys en la seva vida al costat de les vinyes, al Celler Vall Llach de Porrera.

El cantant de Verges va decidir acabar la seva carrera el 24 de març del 2007 a Verges, en una carpa amb capacitat per cinc mil persones. Després de la retirada dels escenaris, Llach es va tornar a asseure al piano per compondre la música de 'Llits', un espectacle de Lluís Danés que es va estrenar el 2009 al Teatre Nacional de Catalunya.

Recentment, es va tornar a posar davant les tecles per culminar la manifestació 'Sí a TV3, sí a la llengua, sí a la transparència' interpretant 'Abril 74', 'No abarateixis el somni' i 'Silenci' dalt d'un camió descobert.

Lluís Llach ha publicat una trentena de discos en els 40 anys de carrera professional.