El músic Pep Sala es traurà una "espina" aquest dimarts amb un concert en el qual retrà homenatge a Sau pel XXVè aniversari de la seva formació, i recordarà de manera molt emotiva la trajectòria juntament al desaparegut vocalista, Carles Sabater.

Durant la seva època de glòria Sau mai va tocar a l'emblemàtic Palau de la Música, que llavors era un espai elitista consagrat a la música clàssica, fet pel que ara considera un "honor" fer-ho, en aquesta ocasió, dins del cicle Bandautors, centrat en el pop i rock català, ha explicat en roda de premsa.

L'exguitarrista i compositor de Sau ha fet una parada temporal a la seva carrera per motius de salut -té tendinitis a les mans-, però ha fet algunes excepcions; el juliol va oferir un concert al teatre Artèria Paral·lel per celebrar els 20 anys del disc 'El més gran dels pecadors'.

En aquesta ocasió, celebrarà el quart de segle de Sau, tot i que Sala reconeix que sense Carles Sabater no hi ha res a celebrar: "No serà un concert de Sau, sense Carles és impossible", ha confessat, tot i que totes les cançons seran èxits del mític grup.

Seran dues hores en què Sala cantarà himnes com 'Boig per tu', 'Tren de mitjanit' i 'Poemes i promeses' -una de les preferides de Sabater- tot i que també hi haurà "relatiu espai per a la sorpresa".

Sala ha tornat a escoltar totes les cançons d'una època i la seva conclusió és que són bastant vigents: "No érem tan dolents", ha bromejat, i ha avançat que ell, evidentment, no intentarà cantar com el seu company.

Per a Sala, si Sabater no hagués mort el 1999 després d'un concert a Vilafranca del Penedès, el grup seguiria avui com en el seu últim període, compaginant temporades junts i altres per poder desenvolupar les seves carreres en solitari.

"Si Carles pogués veure el concert per un forat agafaria un taxi i pujaria a l'escenari abans que acabés la primera cançó", ha confiat Sala, emocionat.