Manel va arribar a una nova dimensió quan el març passat el seu segon treball el va convertir en el primer grup pop a arribar al número 1 de vendes cantant en català amb '10 Milles Per Veure Una Bona Armadura', però després de treure-li importància en aquest èxit, el vocalista Guillem Gisbert descarta cantar en una altra llengua, ja que ells parlen i pensen en català. "I a més, en castellà tenim un accent horrible", adverteix.

En una entrevista amb Europa Press, Guillem recorda, això sí, que ja per a una edició del Dia de la Música van treballar en una versió cantada en castellà junt amb Nacho Vegas.

Però més enllà d'això no es plantegen expressar-se en altres idiomes, i alhora el cantant reconeix que li costa molt imaginar-se la seva música "en un cervell que no entengui català".

Sobre l'acollida de la seva proposta fora de Catalunya, el bateria Arnau Vallvé admet que potser poden existir "petits prejudicis", si bé puntualitza que aquest any han tocat més que no imaginaven per Espanya.

"Quan sortim de Catalunya, crec que més que prejudici el que passa és que la gent no ho entén, senzillament. Així i tot, valorem anar a llocs on no es parla català i que hi hagi un sector de gent que vagi més enllà i s'interessi per nosaltres", planteja Guillem.

El guitarrista Roger Padilla també treu importància al fet d'haver estat número 1, ja que quan els ho van comunicar ja estaven més centrats en els assajos de la gira. Per a ells ha estat una "notícia anecdòtica", perquè, a més, "avui dia a lo millor pots ser número 1 venent 3.000 còpies".

"Ha estat un indicador que la gent estava comprant el disc, ja que quan el treus no saps molt bé com funcionarà", reconeix Arnau, abans que un altre cop Roger afegeixi que "més o menys" podien intuir aquest èxit "tenint en compte lo bé que havia anat el primer disc".

Centrats en la seva música, asseguren que no els preocupa massa la situació de la indústria, perquè quan van arribar "ja estava molt malament la cosa", de manera que no han viscut "cap bon moment a nivell industrial". "No teníem expectatives, així que tot el que ha vingut ha estat positiu", apunta Roger.

Aquest passat estiu Manel va estar en molts festivals, on no va tocar precisament en les millors hores. Roger fa broma sobre aquesta qüestió i reconeix que "hi ha horaris millors que altres", però és llavors quan Arnau trina per tancar la qüestió: "Al DCode, a Madrid, també hi eren The Hives, així que si algú havia de tocar a les cinc de la tarda, érem nosaltres".