Aquest cap de setmana la Colla Castellera de Figueres ha actuat en pròpia plaça per celebrar la diada del seu 15è aniversari juntament amb les colles Castellers de Vilafranca i Castellers de Barcelona.

En un dia molt especial acompanyats dels seus padrins, els Castellers de Barcelona i de la millor colla del moment, els Castellers de Vilafranca, la Colla Castellera de Figueres ha aconseguit arrodonir la feina de tot un any aconseguint totes les fites que s'havia plantejat per aquesta diada.

Quan es va començar a treballar en el que seria la diada que celebraria el quinzè aniversari es va pensar en realitzar una gran diada per la vila de Figueres, amb els millors castells possibles en aquestes contrades, allunyades de la zona tradicional castellera. La colla es va posar en contacte amb els Castellers de Vilafranca que van accedir a portar una actuació de nou a la plaça de Figueres i també es va posar en contacte amb els seus padrins, els Castellers de Barcelona. Avui, després d'haver vist l'actuació es pot dir que ha estat la millor actuació vista a Figueres, no només per els castells i les fites aconseguides, sinó per la gran afluència de públic que ha omplert la plaça de la vila.

La Colla Castellera de Figueres, després de la diada a Vilabertran, arribava a plaça convençuda d'aconseguir totes les fites que s'havien proposat: el quatre de set amb l'agulla, que no aconseguien fer des del 2008 i poder descarregar tres castells de set, que no aconseguien des del 2003. Després de descarregar en primera ronda un ferm tres de set, s'ha encarat el quatre de set amb el pilar, que tot i bellugadís s'ha descarregat i ha fet esclatar de felicitat tota la colla i el públic. A tercera ronda i després d'un primer intent desmuntat s'ha pogut descarregar el quatre de set, que juntament amb el vano de cinc, faria que aquesta fos la millor actuació de la colla en més de vuit anys.

Els Castellers de Vilafranca, han portat a plaça la tripleta màgica, amb uns fantàstics tres i quatre de nou folrats, un cinc de vuit i un pilar de set folrat del qual dos dels seus integrants havien estat membres de la Colla Castellera de Figueres. Cal remarcar que és la millor actuació mai feta per una colla castellera a Figueres.

Els Castellers de Barcelona, han portat com a millor castell un ferm quatre de vuit a més d'un quatre de set amb el pilar, un cinc de set i el pilar de cinc.

En resum ha estat una gran diada, amb grans castells de nou i de vuit, una Colla Castellera de Figueres eufòrica per les fites aconseguides i una vila de Figueres que ha vibrat d'emoció omplint la plaça i vivint la diada amb intensitat participant activament en els castells.