Aquesta és una de les nombroses activitats promogudes des de l'Oficina del Pla de Barris de la Marca de l'Ham, amb l'objectiu de fomentar la participació i la dinamització de la gent gran.

Una vintena d'avis i àvies de la Marca de l'Ham es varen acostar el passat 5 d'abril a les instal•lacions del carrer Fossos de Figueres del Museu de la Tècnica, acompanyats per membres pels Plans d'Ocupació d'assistència i dinamització de la gent gran, i de mediació i dinamització comunitària de l'Oficina del Pla de Barris de la Marca de l'Ham.

La visita al museu va tenir una durada aproximada d'una hora i mitja, i va ser guiada fomentant la participació de la gent gran, aprofitant el fet que molts dels invents i aparells exposats són molt familiars pels assistents. En aquest sentit, els avis i àvies van poder aprofundir en el coneixement i la història dels automòbils, els telèfons, les màquines d'escriure, les màquines de cosir, etcètera, uns aparells que han anat evolucionant des de la llunyana revolució industrial.

A partir del Pla d'Ocupació d'assistència i dinamització de la gent gran també s'estan realitzat activitats de jocs de taula i tertúlia tots els dimarts, i es tenen previst la realització de diversos tallers de risoteràpia, o sortides al Castell de Sant Ferran i al Parc Bosc de Figueres, en les que s'aprofitarà per presentar i repartir entre els assistents la guia realitzada per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Figueres "50 ocells a Figueres", amb l'objectiu de saber contemplar i reconèixer les diferents espècies d'ocells de la vila.