L'Ajuntament de Vilafant ha començat les obres de restauració del mas renaixentista de Palol, un dels emblemes de la població que es convertirà en el futur Centre d'Interpretació del Patrimoni i del riu Manol. D'altra banda, s'ha iniciat una campanya d'excavacions arqueològiques a la part frontal de l'església de Palol.

L'obra de restauració ha estat adjudicada a l'empresa Narcís Matas per un valor de 375.000 euros. En la primera fase de la restauració, cofinançada pel Ministeri de Medi Ambient, es consolidaran les estructures i es refarà la teulada. L'alcaldessa, Consol Cantenys (PSC), ha manifestat que amb aquesta remodelació es dóna un impuls gairebé definitiu a la masia.

Pel que fa a les excavacions arqueològiques a l'església preromànica de Sant Miquel, darrera el Mas de Palol, aniran a càrrec de l'empresa Janus i s'espera que es portin a terme durant tot el mes d'abril. Amb aquesta excavació és la tercera intervenció que es porta a terme al conjunt de Palol Sabaldòria. En la darrera es va posar al descobert restes d'un poblat medieval davant l'església. Els arqueòlegs van destapar les estructures d'habitatges i es creu que en podrien existir més.