La gala d'entrega dels onzens Premis Ràdio Associació s'ha celebrat aquest dijous a l'auditori ONCE de Barcelona després que dimarts es donés a conèixer el veredicte del jurat sobre les quatre categories premiades i les diverses mencions d'honor concedides. 'La competència' (millor programa), Marta Romagosa (millor professional), 'Solituds' (millor programa de ràdio local) i el Projecte IMTV de l'Institució Montserrat (premi Innovació) són els vencedors d'aquesta edició, que també ha reconegut els professionals de la comunicació Jordi Armengol, Adelina Castillejos, Joan Anton Ramoneda i Mari Pau Huguet.

Per començar la gala, el president de Ràdio Associació de Catalunya, Jordi Margarit, ha anunciat que aquesta associació i la Universitat Oberta de Catalunya han acordat incloure l'associació radiofònica com a referent dels estudis de comunicació.

D'altra banda, Margarit ha insistit en la reivindicació a favor de la recepció de Televisió de Catalunya al País Valencià, que ja va proferir dimarts en l'anunci dels premiats. Així, Margarit ha tornat a qualificar el president valencià, Francisco Camps, de "ment paleolítica" i ha reclamat la llibertat dels valencians de poder veure TV3.

La gala s'ha allargat durant una hora i mitja, al llarg de la qual s'han recollit molts premis, tants com concedeix Ràdio Associació de Catalunya. És a dir, els quatre que formen el palmarès més les seves respectives mencions, el Guardó 1924 i quatre mencions d'honor.

Aquestes han estat recollides pels quatre vencedors. Joan Armengol Costa, "per la llarga trajectòria professional, que abasta tots els gèneres de la counicació"; Adelina Castillejo Garnés, "per la seva dedicació ii treball en els diferents àmbits de la counicació audiovisual, tant en tasques d'execució directa com de gestió"; Joan Anton Ramoneda Fonoll, "per la seva contribució a l'estandarització d'uns alts nivells de qualitat en la producció audiovisual catalana, especialment en tasques de locució i doblatge"; Mari Pau Huguet Subias, "per la seva ferma dediació a la professió, tot assolint el gran nivell de popularitat que l'ha consolidadt com a un dels referents de la comunicació audiovisual catalana".

Els premis principals s'han fet esperar: A 'La competènicia', de Rac1, conduit per Òscar Dalmau i Òscar Andreu, com a millor programa de ràdio. I a Marta Armengol (Catalunya Ràdio) com a millor professional de ràdio. Abans, s'havien entregat el Guardó 1924 (audiovisual) al Canal Super 3 de Televisió de Catalunya, el premi al millor programa de ràdio local -per a 'Solituds', de Ràdio Sant Joan Les Fonts i el premi Innovació pel Projecte IMTV de l'Institució Montserrat.

El president de Ràdio Associació de Catalunya, Jordi Margarit, ja va destacar el dimarts la "representativitat" d'aquests premis en l'espai radiofònic català. "Després d'onze convocatòries definim aquests premis com a representants amplis del teixit audiovisual del país", ha afirmat. De la ràdio pública a la privada, del principat a les Balears i el País Valencià, Margarit ha reiterat l'abast d'uns premis que "reflecteixen, i no d'altres, la realitat socio professional del país, completa i viva". Aquesta nit, els presents també han celebrat la sana competència entre ràdio pública i privada a Catalunya.