Òscar Briz i Joan Manuel Galeas han estat proclamats guanyadors ex aequo del III Premi Miquel Martí i Pol de música. Aquest dijous els dos cantautors van oferir un concert a la sala Horiginal de Barcelona en el marc de l'acte de presentació del nou volum 'Terra i Cultura', editat per Cossetània i el Grup Enderrock. L'acte va ser presentat per Lluís Llach i va comptar també amb les actuacions dels artistes finalistes Santi Arisa, Bikimel i Meritxell Gené. El premi Miquel Martí i Pol, dotat amb 5.000 euros i una obra de l'escultor Josep Bofill, s'atorga anualment a la millor poesia musicada en català i vol reconèixer el talent dels cantautors i músics en la seva aproximació a la poesia catalana.

Les obres guanyadores formen part d'una selecció de les prop de 300 musicacions de poemes en català editades de l'11 de setembre de 2009 i l'11 de setembre de 2010, a més d'una cinquantena de peces inèdites enviades al Celler Vall Llach, patrocinador del certamen. El jurat està format pel cantautor Lluís Llach, l'escriptor Emili Teixidor; Ramon Muntaner, director de l'SGAE a la Zona Mediterrània; Lluís Marrasé, periodista i expresident de l'ACIC, i Lluís Gendrau, periodista i director editorial del Grup Enderrock.

El llibre-CD 'Terra i Cultura', que s'enviarà a tots els instituts d'educació secundària de Catalunya, forma part d'un projecte global per promocionar la música i poesia a les escoles. El llibre, elaborat per Helena Morén Alegret i Joaquim Vilarnau, inclou una biografia dels poetes -amb una ressenya dels textos musicats- i dels intèrprets que els han adaptat, a més d'una anàlisi de cada poema com a guia per a professors i alumnes.

La revista 'Enderrock' de febrer distribueix una edició especial que inclou el CD amb la selecció d'una vintena de cançons realitzada per Lluís Llach.