El mànager de U2, Paul McGuinness, ha sortit al pas dels rumors que des de fa dies apunten a la publicació d'un nou disc dels irlandesos, i ha confirmat que aquest veurà la llum al maig, coincidint amb la set nord-americana del 360 Tour, que començarà l'11 de maig a l'estadi Asteca de Mèxic.

Durant una conferència a Canes (França) dins de la fira Midem, McGuinness va revelar fins i tot que aquest nou disc aquesta gairebé acabat i que actualment Bono, The Edge, Adam Clayon i Larry Mullen estan treballant en el seu estudi del sud de França per donar els últims retocs a les noves cançons.

McGuinness, considerat el cinquè U2 des del naixement del grup, ha aclarit que aquest nou disc està sent produït per Danger Mouse -cosa també llargament rumorejada-, i ha puntualitzat que segurament no es digui 'Songs of Ascent', possibilitat amb la qual també s'especulava des de fa mesos.

La pàgina web d'Amazon a Alemanya va aixecar fa poc una gran polseguera en publicar que un nou disc de U2 estava previst per posar-se a la venda el 27 de maig. Aquest serà el tretzè disc d'estudi de la banda irlandesa, després de 'No Line on the Horizon', publicat el febrer del 2009.

Actualment U2 es troben encara embarcats en la gira de presentació de l'esmentat àlbum, que va començar el juny del 2009 amb dos concerts al Camp Nou de Barcelona, i que el setembre del 2010 va passar per l'Estadi d'Anoeta de Sant Sebastià i el de La Cartuja a Sevilla.

Aquest any 2011 encara mantindrà viu aquest 360 Tour, a partir del 13 de setembre a l'FNB Stadium de Johannesburg (Sud-àfrica). Després vindran concerts a Xile, Argentina, Brasil, Mèxic, Estats Units i Canadà. L'última data prevista ara com ara serà el 30 de juliol a Moncton (Canadà), amb Arcade Fire com a artistes convidats.