La ciutat de Figueres acull fins al 15 de setembre l'exposició fotogràfica "Catalunya Terra Pagesa", que recorre l'agricultura catalana i que s'ha encarregat a una desena de professionals d'aquesta comunitat autònoma.

La iniciativa s'emmarca en el 35è aniversari del sindicat Unió de Pagesos i compta amb la col·laboració de l'ajuntament figuerenc, així com de la Diputació de Girona.

El saló de descans del Teatre Municipal El Jardí de Figueres alberga la mostra, que il·lustra la varietat de produccions agrícoles, ramaderes i forestals catalana.

Les imatges busquen també la denúncia de la indefensió de l'agricultura davant dels actors de la gran distribució i d'alguns sectors de la indústria relacionada amb l'alimentació.

També es qüestiona el model de creixement urbanístic i la planificació de l'espai agrari en una exposició que signen els fotògrafs Mariano Cebolla, Josep M.Coll, Domènec Freixedes, Xavier Jubierre, Javi Martín, Maite Monné, Josep de Moner, Montse Riera, Jordi Rull i Àngel Vilà.