Joan Manel Serrat ha tornat a pujar a un escenari gironí, aquest cop al Festival de Peralada, per homenatjar la figura de Miguel Hernández. A través d'un recull de tretze poemes, els mateixos tretze que conformen el seu nou treball 'Hijos de la luz y de la sombra', Serrat ha posat veu als versos del poeta d'Oriola. Cent anys després del naixement d'Hernández, Serrat ha reivindicat la vigència dels seus poemes i ha volgut deixar palès que, malgrat el pas del temps, les paraules del poeta segueixen vives. Serrat ha cantant acompanyat per un piano, teclat, violí, baix, percussió i guitarra i per una posada en escena que ha barrejat elements teatrals i audiovisuals.

Serrat ha escollit tretze poemes per homenatjar la figura de Miguel Hernández en el seu concert a Peralada. El cantautor ha fet un recorregut artístic per la vida del poeta d'Oriola a través dels seus escrits. El concert ha servit per posar en escena obres de la joventut de l'artista, com 'La palmera levantina' o 'Dale que dale', i altres de la guerra, com 'Canción del esposo soldado'.

Tot plegat acompanyat d'un fort caràcter emotiu que Serrat s'ha encarregat d'afegir a l'espectacle per emfatitzar la particularitat de l'homenatge que el cantautor ha volgut dedicar a una de les figures literates més estimades pel cantant, cent anys després del seu naixement.

Joan Manel Serrat ha tocat acompanyat per un piano , un teclat, un violí, un baix, percussió i una guitarra. Els instruments, però, no han estat els únics acompanyants del cantautor. De fons, una barreja d'imatges projectades han desfilat durant tot el recital. Imatges firmades per una vintena d'artistes i directors de cinema de renom que han volgut deixar petjada en aquest homenatge. Isabel Coixet, Manuel Gutiérrez Aragón, José Luis Cuerda, Javier Mariscal o Montxo Armendáriz són alguns dels artistes que han col·laborat en la posada en escena que durant tot el concert ha acompanyat la veu de Serrat.

El recital d'aquest diumenge al vespre s'emmarca en la gira de presentació de l'àlbum que el cantautor va començar a Elx el passat dia 23 d'abril i que finalitzarà a Oriola, el poble natal de Miguel Hernández. Entremig, Serrat recorrerà escenaris de diferents ciutats de l'Estat per apropar a la gent l'essència d'uns pomes d'Hernández que sempre ha admirat.