"El curt és un producte que crida més l´atenció a un públic específic, no és un format que sedueixi a grans masses, per això volem educar la societat pel que fa al curtmetratge", explica el director del Festival David Ruiz.

La projecció dels curts en competició es farà al llarg d´aquest cap de setmana però des de dimarts a diferents espais de la ciutat s´han previst altres activitats: la primera, celebrada aquest dimarts al Cafè dels Tints, serà un concurs de monòlegs de cinema "encarat a guionistes i actors, que són una part important en un curtmetratge", assenyala Ruiz.

Dimecres, al Museu del Joguet, el Festicurts proposa una exposició de 28 dibuixos de Sergio Sandobal de les pel?lícules: Hellboy i El laberinto del Fauno. El dijous, al Museu de l´Empordà i durant tot el dia es podran veure les projeccions del palmarès del Festicurts del 2007 i d´altres festivals com ara el Curt.Doc i Mas Sorrer´07. El mateix dia, a les onze de la nit, al Soul Cafè es celebrarà un concert de bandes sonores, "tot plegat per engrescar la gent".

Reconèixer la creativitat

El divendres, el Festicurts ret homenatge al cineasta Francesc Bellmunt i el mateix dia, al Cercle Sport, es projectaran els primers curts de ficció, que seran bàsicament d´autors novells, ja que el Festival pretén ser una plataforma d´exhibició per als joves creadors audiovisuals del país.

Dissabte al matí es projectaran, al matí i a la tarda, documentals i curts d´animació al Museu de l´Empordà i curts de ficció durant la tarda i vespre al Cercle Sport on també es retrà homenatge al cineasta Pere Portabella. Finalment, diumenge, es tanca el Festicurts amb un homenatge al 10è aniversari del Museu del Cinema, que ha donat el seu suport al Festicurts des del principi. També es farà l´entrega de premis, que són bàsicament de promoció i econòmics.

Enguany s´ha incrementat el premi al millor curt en català, dotat de 600 euros, perquè la majoria de curts presentats són de Catalunya. Entre els membres del jurat destaca la presència de l´il?lustrador Paco Cavero, autor del cartell d´enguany.