Els dos quadres, que ja formen part del patrimoni de la Fundació pertanyen a la primera època del pintor, tant primerenca que un d'ells el podria haver pintat amb deu o onze anys, cap al 1915. Es tracta d' 'Interior holandès', una còpia d'un quadre de Manuel Benedito, que probablement Dalí va trobar a la revista 'Museum', publicada el 1912.

Quan va sortir la reproducció del quadre en aquesta revista, Dalí només tenia 8 anys, explicava el director del Teatre-Museu Dalí, Antoni Pitxot, que creu que el va pintar dos o tres anys més tard. És una 'còpia infantil perquè aleshores era un infant, però ja manifestava unes facultats tremendes'.

Tot i això, la família es va entusiasmar tant amb la reproducció de l'incipient pintor que va emmarcar el quadre i el va penjar al menjador de casa, segons recordava Antoni Pitxot, mentre afegia que l'obra manté aquell primer marc, que el converteix en una 'peça històrica i entranyable'.

L'altra adquisició és un quadre molt intimista, 'Retrat de l'àvia Anna cosint', datat de 1920, encara que Antoni Pitxot considera que el va pintar el 1921, i reflecteix un moment d'intimitat familiar. Gairebé amb l'omnipresència dels tons blaus, l'obra retrata l'àvia materna de Salvador Dalí mentre cosia vora la finestra de la casa d'estiueig que la família tenia a Cadaqués.

Per Antoni Pitxot, és una peça molt interessant per la 'misteriosa llum', una llum inventada, que entra per la finestra i recau en les mans de l'àvia, a qui ja no quedaven gaires mesos de vida. Pel gran finestral, es veu la badia de Cadaqués, amb menys edificacions que ara i els vaixells transitant pel mar, probablement durant el mes de juny o juliol.

Més de 2,5 milions de visitants

A més de presentar el nou fons artístic, els responsables de la Fundació també han donat a conèixer la memòria d'activitats i econòmica del llegat de Salvador Dalí, que han arribat a visitar més de 2,5 milions de persones el 2007, comptant les visites a tots els museus i les exposicions fetes a l'estranger.

El Teatre-Museu Dalí, situat a Figueres, va rebre l'any passat uns 1.098.000 visitants, un 4,39% més que l'any anterior; per la Casa-museu Castell Gala Dalí de Púbol hi van passar uns 104.000 visitants, un 6,96% més que el 2006; la Casa-museu Salvador Dalí de Portlligat va rebre 99.700 visites, un 0,66% més que un any abans.

A més, les exposicions muntades a l'estranger van aconseguir atraure més d'1,2 milions de persones en països com Japó, Finlàndia, Estats Units o Regne Unit. Però a més de voler veure les obres de Dalí, el públic s'ha mostrat satisfet amb el resultat, segons l'enquesta de la Fundació, en què el 98% dels visitants valoren positivament les exposicions.

Per continuar satisfent aquest públic i captar-ne de nou, la Fundació ha explicat un seguit d'actuacions dutes a terme el 2007, com l'ampliació dels horaris d'obertura de tots els museus, la implementació de la venda d'entrades i reserves per Internet o l'ampliació dels espais visitables de la Casa-Museu de Portlligat.

La Fundació ja gestiona un patrimoni de prop de 200 milions d'euros, que gràcies a la tasca d'adquisició ha anat creixent els últims anys. Entre 1991 i 2006, s'han adquirit 295 peces, procedents de galeries, subhastes o col·leccions particulars, totes finançades amb els diners que generen els museus i les activitats.