L'Ajuntament de l'Escala licitarà en breu la redacció del projecte bàsic per fer una nova biblioteca municipal de majors dimensions a l'edifici conegut com Can Masset.

La Diputació de Girona ha concedit una subvenció d'uns 50.000 euros per tal de redactar el projecte abans de l'estiu. Això no suposa que les obres s'hagin d'executar d'immediat, sinó que s'haurà de definir més endavant aquest aspecte, en funció de les necessitats.

Can Masset és un edifici municipal situat en un extrem de la plaça de les Escoles. Hi ha una part més nova i en bones condicions, però la part més antiga té problemes d'aluminosi i haurà de ser enderrocada. L'objectiu municipal és aprofitar aquest enderroc per fer un nou edifici que encabeixi una nova biblioteca, més gran.

L'actual, situada a la plaça Víctor Català, es va ampliar fa vuit anys. Ja llavors, s'havia plantejat la possibilitat de fer un nou edifici. Un projecte anterior preveia l'opció d'ocupar un terreny al costat de l'església, però aquesta possibilitat xocava amb el plans municipals d'alliberar espais al voltant d'aquesta i la situació econòmica, amb un elevat endeutament municipal, tampoc aconsellaven fer front a una inversió més elevada. Finalment, es va optar per ampliar la biblioteca allà mateix on era, passant d'ocupar una sola planta de l'edifici a les tres que té.

La biblioteca municipal ha anat incrementant les seves activitats i necessitats i, per això, es planteja ara que en els propers anys es tiri endavant el canvi d'ubicació.

Aquests plans municipals ja s'han comunicat al consell escolar, al consell assessor de cultura i patrimoni i als diferents grups municipals.

Així mateix, s'està redactant un pla director cultural que ha d'incloure un pla d'usos i necessitats dels equipaments culturals de l'Escala.

Terrasses a Riells

D'altra banda, l'Ajuntament de l'Escala ha decidit licitar per només un estiu les terrasses del passeig de Riells, després que el departament de Territori de la Generalitat hagi comunicat al consistori que aquestes han de deixar de ser instal·lacions fixes i que, a partir de l'any vinent, caldrà definir un nou sistema que sigui desmuntable a l'hivern.