La periodista Mariola Dinarès, presentadora del programa 'Popap' de Catalunya Ràdio, ha fet parada aquest migdia a Pont de Molins, per celebrar el Dia Mundial de la Ràdio. La presència de l'equip radiofònic ha fet moure a petits i grans que han seguit de ben a prop com es fa ràdio en directe. Dinarès ha pogut parlar amb diferents veïns de Pont de Molins, entre ells Toni Martínez a qui ha entrevistat dins mateix de la seva cabina del camió. També han passat pel programa els responsables de Visual 13 de Vilajuïga i Txe Arana per parlar sobre el Festival Còmic de Figueres.

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, explica que Catalunya Ràdio ha rebut prop de 300 peticions d'oients que han ofert casa seva perquè s'hi faci algun dels programes de la ràdio pública. Un desplegament espectacular permetrà retre un homenatge als protagonistes anònims de la ràdio, com són els oients i els tècnics.

Segons Gordillo, "aquest Dia Mundial de la Ràdio pretén posar en valor la confiança de l'audiència i el paper rellevant dels professionals que mai no es posen davant del micròfon. Si la ràdio és el mitjà més vital segons els estudis d'audiència, fort i necessari per a la societat, i que millor permet als ciutadans informar-se i entretenir-se mentre fan altres activitats, el Dia Mundial de la Ràdio havia de servir enguany per agrair la confiança que els catalans tenen dipositada des de fa anys en la seva ràdio pública i en el conjunt de la ràdio en català".

Tots els professionals de Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, Catalunya Música i iCat.cat estan bolcats en una programació especial que aposta per la proximitat. La forta presència territorial que la ràdio pública té al país -amb delegacions com la que a Girona encapçala Clara Jordan-, així com la seva cobertura universal arreu del Principat, és la garantia de la proximitat, però aquesta es veu reforçada amb #CatRàdioEsMou, una etapa marcada per la participació dels oients, l'activitat a les xarxes socials i la innovació amb nous formats i més continguts en l'entorn digital.

El director de l'emissora ha argumentat que "la proximitat amb els oients i la confiança de l'audiència, un patrimoni acumulat al llarg d'anys, no es guanyen només amb informació, rigor, servei públic i pluralitat, ni tant sols amb el desplegament d'antenes i repetidors a tots els racons del país, sinó que s'han d'acompanyar d'accions que ens permetin ser més a prop de la gent allà on ens escolten i allà on consumeixen ràdio". En aquest sentit, Gordillo ha afegit que "acabem de redissenyar la web catradio.cat i d'estrenar una versió d'aplicació mòbil per a telèfons i tauletes. I els propers dies anunciarem una nova oferta de continguts radiofònics en l'entorn digital".