La Generalitat ha impulsat 215 actuacions contra emissores de ràdio il·legals durant el 2016, segons ha informat el mateix Govern. Del total d´actuacions, 90 són actes d´inspecció. La resta inclouen incoacions d´expedients sancionadors, resolucions d´obertura de període d´informació prèvia, requeriments d´informació, peticions d´auxili judicial, precintament d´aparells i resolucions de recursos administratius, entre altres. El Govern de la Generalitat ha afirmat també que s´ha marcat com un dels objectius prioritaris d´aquesta legislatura la normalització de l´espectre radioelèctric, vetllant pel compliment de la legalitat en les emissions de ràdio.

En aquest sentit la Generalitat també afirma que el Pla de Govern de la Legislatura inclou com a mesura estratègica un increment de les inspeccions contra emissions de serveis de comunicació audiovisual sense llicència.

Precisament, en aquest context s´emmarquen les dues actuacions fetes a Lleida el 20 d´octubre pel que fa a les freqüències de l´FM 97.4, que emet amb nom comercial Cope, i 100.2, amb nom comercial Rock FM, totes dues marques del grup comunicatiu Radio Popular, participada majoritàriament per la Conferència Episcopal Espanyola.