El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reivindicat la veu del territori, "de la Catalunya Central, però també de les Terres de l'Ebre, el Pirineu o les comarques gironines", en la tasca de construcció del nou país. En l'acte de lliurament dels premis del diari Regió7 aquest dilluns al vespre a Manresa, Puigdemont ha destacat que és gràcies a l'aportació de la premsa de proximitat que "avui el paisatge de cohesió territorial que tenim no té res a veure amb el que ens hauria deixat una premsa provinciana, aquella en què tot començava i acabava a la capital".

El 'Premi Estrella' del rotatiu de referència de la Catalunya Central ha destacat la Denominació d'Origen Pla de Bages, l'opció més votada pels lectors del diari. El 'Premi Estrellat' l'ha recollit el secretari de Mobilitat del Govern, Ricard Font, en nom de la conselleria de Territori per la criticada gestió de la C-55.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha qualificat com a "imprescindible" l'aportació que fa el territori a la resta del país en un moment en què Catalunya debat què vol ser quan sigui un estat independent. "Tampoc no es podria fer de cap altra manera", ha assenyalat Puigdemont. Tot i ser conscient dels greuges, "el paisatge que deixem enrere en tots aquests anys d'exercici incomplet d'autonomia ens permet fer un pas endavant". Un paisatge que, segons Puigdemont, és fruit d'una visió compartida amb la premsa de proximitat. Perquè és "gràcies a l'aportació de diaris com el Regió7, el Punt o El 9Nou, que el paisatge de cohesió territorial és el que és".

El president ha reivindicat el paper dels diaris de proximitat en la contribució per crear una nova realitat territorial lluny de la Catalunya provinciana, que va optar per anar a favor de la construcció d'un país i no limitar-se simplement a vendre diaris. "Avui gaudim d'aquests resultats que permeten exhibir el país que tenim", ha assenyalat.

En el pla d'una Catalunya cohesionada territorialment, el president Puigdemont també s'ha referit a l'accident de Freginals, en què tretze estudiants italianes van perdre la vida el mes de març passat. "Van morir moltes persones, però n'haurien mort més si no hagués estat gràcies al temps de resposta dels serveis d'emergència i a l'atenció que van donar els hospitals comarcals, perfectament equipats per bons professionals i bona tecnologia", ha dit. I ha afegit que 30 anys enrere, sense totes aquestes infraestructures, n'haurien mort moltes més.

"Els països no els fan les capitals de província", ha destacat Carles Puigdemont. "Els fan les persones", ha reivindicat el president, "persones com les que s'han distingit en els premis pel seu mèrit, el seu talent o per ser exemple de treball i innovació".

Premis

Els Premis Regió7 han guardonat a l'investigador manresà Pere Santamaria; el futbolista del Pont de Vilomara, Jonathan Soriano; la Creu Roja de Manresa; l'empresa de venda online Deporvillage; el periodista esportiu Ramon Besa i la coral Giovinetto. El premi projecte Tendències l'ha rebut Eva Gràcia, pastissera formada a la Joviat, el duo de música electrònica Supercomputer, format per Xavier Collado i Albert Pardo, i Sara Reig, il·luminadora escènica.

Pel que fa als premis que ha votat el públic, el 'Premi Estrellat' se l'ha endut la conselleria de Territori per la criticada gestió en la C-55 i que ha rebut el secretari de Mobilitat, Ricard Font. El secretar ha entomat el premi amb esportivitat, tal i com ha fet notar en el seu discurs, però ha assenyalat que no es pot mirar cap a un altre banda i ha pres el compromís per treballar perquè la C-55 sigui una carretera "segura" i que permeti una bona mobilitat de la comarca. D'altra banda, el 'Premi Estrella' se l'ha endut la Denominació d'Origen Pla de Bages. Tots els cellers que representa han recollit el guardó en bloc damunt de l'escenari de la Plana de l'Om de Manresa, plena de gom a gom.