'Alexandre Deulofeu. El Nostradamus català?' és l´aventura d´un home que, tot sol, es va proposar una de les empreses més grans imaginables: aconseguir la pau mundial. I ho va voler aconseguir amb l´única ajuda de la seva capacitat d'entendre el funcionament de la història.

Alexandre Deulofeu és un personatge alhora excepcional i totalment desconegut. Nascut a l'Armentera a començaments del segle XX, va ser un estudiós solitari amb una particularíssima ambició: voler entendre i predir la història, voler trobar un model matemàtic que li havia de permetre imaginar el món del futur. I el més sorprenent és que se'n va sortir. Ho va aconseguir.

I allò que encara resulta més sorprenent és que, malgrat el seu èxit , la seva teoria revolucionària va caure en el més absolut l'oblit.

La productora Visiona TV s'ha proposat explicar la vida, el pensament i les prediccions d'Alexandre Deulofeu: un figuerenc, farmacèutic de professió, que va aconseguir preveure en els anys 50 fets històrics com l'enfonsament de la URSS o l'hegemonia d'Alemanya en l'Europa actual.

La seva propera profecia: "Catalunya assolirà la independència l'any 2029", i ho va escriure en ple franquisme.

'Alexandre Deulofeu. El Nostradamus català?' és el títol d'un documental de 60 minuts de durada, impulsat per la productora Visiona TV, que vol acostar aquesta figura excepcional i el seu pensament al gran públic i per això ha iniciat una campanya de micromecenatge, a través de TotSuma.cat, per reunir els diners que calen per completar el pressupost necessari.