Torna la Setmana dels Rahola i ho fa plena de nous esdeveniments. Creada fa quatre anys amb l'objectiu de potenciar els Premis Carles Rahola que organitzen la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, la Setmana dels Rahola compta des de l'any passat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona i la UdG, i enguany s'hi afegeix la biblioteca pública Carles Rahola. La biblioteca acollirà tres dels actes de la Setmana, a més d'una exposició organitzada amb les fotografies que es varen presentar als Premis de l'any passat.

La Setmana dels Rahola ha estat presentada avui a la seu de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes en un acte en què ha participat Joan Ventura, president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes; Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona; M. Àngels Planas, regidora de l'Ajuntament de Girona; Ramon Girona, coordinador del grau de comunicació cultural de la UdG, i Lourdes Reyes, directora de la biblioteca pública Carles Rahola de Girona.

La Setmana dels Rahola començarà el divendres 12 de febrer a les 12 h a la sala de graus de la Facultat de Lletres de la UdG amb la conferència «La substància del discurs comunicatiu: la construcció de la mirada», que pronunciarà Joaquim Maria Puyal, doctor en lingüística i conegut presentador i productor de programes de ràdio i televisió. El mateix dia es podrà visitar a la biblioteca pública Carles Rahola „fins al divendres 26 de febrer„ l'exposició «Catorze mirades a dotze mesos. Fotografies presentades a la sisena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local», una selecció de les 135 imatges que es van presentar a l'edició dels Premis de l'any passat.

El dimarts 16 de febrer a les 18 h, l'auditori gran de la biblioteca pública Carles Rahola acollirà l'acte «Mai plou al gust de tothom. Una conversa sobre meteorologia i mitjans» entre la meteoròloga Mònica Usart, dona del temps de RAC1, RAC105 i l'Aruscitys de 8tv, i el director d'El Punt Avui - comarques gironines i director adjunt d'El Punt Avui, Jordi Grau, sobre com es fan i com es comuniquen les previsions del temps.